Tesla va construi prima fabrică în Europa. Elon Musk nu a ales încă locația

Tesla Gigafactory

Tesla se află în negocieri pentru deschiderea primului centru de producție de vehicule și baterii pe pământ european. Olanda și Germania sunt două dintre opțiunile lui Elon Musk.

Elon Musk se află în negocieri avansate, desfășurate în ultimele săptămâni. Luna trecută, omul de afaceri susținea că Germania ar fi alegerea ideală. Dar nu numai Germania, pentru că Musk ia în calcul și state precum Belgia și Luxemburg, dar și Olanda, având în vedere infrastrucutra acestora și poziționarea convenabilă în Europa. Tesla își are deja sediul european în Olanda, care se ocupă de vehiculele destinate pieței de pe bătrânul continent.

Statul german le cere înapoi subvențiile clienților Tesla

Germania este însă gazda companiei Grohmann Automation, achiziționată în noiembrie 2016 cu obiectivul de a îmbunătăți structurile de producție de la Fremont, California și de la Gigafactory, uzina din Reno, Nevada.

Tesla ar fi trebuit să confirme o locație pentru o viitoare Gigafactory 4 anul trecut, lucru care nu s-a întâmplat nici până la jumătatea acestui an.

Între timp, Tesla plănuiește deschiderea unei uzine Gigafactory 3 la Shanghai, China reprezentând o piață solidă pentru constructorul de mașini electrice. Centrul de producție din Asia ar avea o capacitate de până la 500.000 de vehicule construite anual și va demara producția în 2020.

Adaugati comentariu