Și Tesla va construi mașini în China

Tesla China

Tesla calcă pe urmele granzilor din industria auto, Mercedes, BMW și Audi, și deschide o uzină în China. Noul centru de producție de la Shanghai va construi annual 500.000 de mașini.

Jumătate de milion de vehicule Tesla se vor construi în noua uzină Gigafactory 3, amplasată la Lingang, lângă Shanghai. Va fi prima uzină cu capital total strain din China și ar putea reprezenta cea mai mare investiție de peste hotare în sectorul construcțiilor auto, depășind investiția Walt Disney în valoare de 5,5 miliarde de dolari.

MINI made in China. MINI EV se va construi în Asia

Parteneriatul semnat de Tesla confirmă că Gigafactory 3 va fi centru de cercetare și dezvoltare, producție și vânzări. Construcția uzinei va demara la începutul anului viitor.

Elon Musk a zburat în China după vizita sa la peștera din Thailanda, în care 10 copii și antrenorul lor au fost captive timp de 17 zile. Musk a dus acolo mini-submarinul proiectat și construit weekend-ul trecut pentru a ajuta la salvarea celor din peșteră.

Elon Musk s-a ținut de cuvânt.

A intrat în peștera din Thailanda

ca să-i salveze pe captivi

Musk a fost unul dintre cei mai aspri critici ai legislației care reglementează construcțiile auto în China, care impune o coproprietate de 50-50 cu o companie auto locală pentru orice producător strain. La scurt timp după aceasta, guvernul chinez a decis că orice companie care construiește mașini electrice nu este nevoită să se supună acestei legi. China este cea mai mare piață pentru electromobilitate din lume.

Specialiștii estimează scăderi masive de preț la automobilele Tesla comercializate în China după ce fabrica va demara producția.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top