Elon Musk: În 20 ani, mașinile non-autonome vor fi precum caii

Elon Musk Tesla Model 3

Elon Musk, vizionarul șef și fondator Tesla, face noi afirmații controversate pe contul său prolific de Twitter, asemuind mașinile non-autonome cu caii.

„În 20 de ani mașinile vor fi complet autonome și nu vor mai avea volan. Vor exista, bineînțeles, și oameni care vor conduce mașini non-autonome, dar acestea vor fi neobișnuit de folosit (în viața de zi cu zi – n.r.). A avea o mașină care nu este autonomă va fi asemănător cu a deține un cal”, a declarat Musk.

Șeful Tesla anticipează ca ponderea mașinilor electrice să depășească mai mult de jumătate din producția de mașini noi în Statele Unite. Musk se așteaptă ca industria auto din China să fie chiar mai productivă în acest domeniu, politicile de protecție a mediului din țara Marelui Zid fiind deja mai agresive decât cele americane.

În același timp, conform previziunilor făcute de fondatorul Tesla, modelele autonome vor acoperi aproape 100% din producția auto globală, până în 2027, ceea ce înseamnă că șofatul clasic, neasistat electronic, ar putea deveni legal doar în anumite condiții.

Până atunci, Tesla continuă să își extindă actuala gamă de modele electrice, înzestrate cu sisteme de conducere semi-autonomă și nu 100% independente (din pricina legislației în domeniu – n.r.), cu cel mai accesibil sedan al mărcii, noul Model 3. Acesta a intrat în producția de serie luna aceasta, primele exemplare urmând să fie livrate clienților pe 28 iulie.

CITEȘTE MAI MULT DESPRE MODEL 3 AICI

 

Adaugati comentariu