Elon Musk, izgonit de la conducerea Tesla

Elon Musk

Este din nou scandal la Tesla. Elon Musk va demisiona din funcția de președinte al companiei și va plăti o amendă în valoare de 20 de milioane de dolari. Producătorul auto va plăti o amendă indentică. Sunt clauzele unui acord cu autoritățile de reglementare din Statele Unite.

Elon Musk va rămâne însă, director general al companiei, dar are termen de 45 de zile pentru a demisiona din funcția de președinte al Consiliului de Administrație. Acordul îi interzice acestuia să fie reales în funcția de care se desparte, în următorii trei ani.

Comisia pentru Garanții și Tranzacții Financiare (SEC) l-a dat în judecată pe Musk, acuzându-l că încearcă să-i inducă în eroare investitorii. Măsura a venit ca urmare a unei postări făcute de el pe Twitter, prin care anunța, pe 7 august, că a obținut fondurile necesare pentru delistarea de la bursă a companiei Tesla și trecerea acesteia sub control privat prin răscumpărarea titlurilor companiei cu 420 de dolari pe acțiune. Afirmația lui Musk nu avea însă, nicio bază reală.

Elon Musk Tesla Model 3

Autoritățile au aflat că 420 (pronunțat four-twenty) este un termen cu semnificație printre consumatorii de marijuana, iar afirmația – a recunoscut ulterior Musk – a fost făcută doar pentru a-și distra prietena, cântăreața de muzică hip hop Grimes.

După demisia lui Elon Musk, Tesla va numi doi noi directori independenți și va pune bazele unei comisii care va monitoriza comunicațiile oficiale ale controversatului om de afaceri. În mail-uri expediate în weekend-ul trecut, Musk le cerea angajaților Tesla să ignore diversiunile.

Nu este singurul process în care a fost atras Musk în ultima perioadă. Unul dintre scafandrii implicați în operațiunea de salvare a copiilor blocați în peștera din Thailanda l-a dat în judecată pe american după ce a fost numit “pedofil” de acesta. Șeful Tesla a propus atunci o intervenția cu ajutorul unui mini-submarin construit de către inginerii de la Space X.

Adaugati comentariu