Euro NCAP – cele mai sigure mașini în 2021

Nissan Qashqai Euro NCAP_1 autoexpert.ro

Forul european care testează siguranța automobilelor a publicat lista cu cele mai sigure mașini în 2021. Campionul absolut la testele Euro NCAP este Mercedes EQS.

În clasamentul ”Cele mai sigure mașini în 2021”, Euro NCAP a grupat modelele în 6 segmente. Singura care a reușit să câștige la două categorii a fost Mercedes EQS. Iată toți câștigătorii!

Clasa de lux – Mercedes-EQ EQS

Mașina asta nu e nici sedan, nici coupe, nici monovolum. De fapt, are un pic din toate, pentru că a fost ”sculptată de vânt”. Adică are o formă dictată de considerente aerodinamice. Dar nu forma e definitorie aici, ci siguranța. Iar EQS este cel mai sigur model de lux, oferind o protecție de 96% pentru adulți și 91% pentru copii. Pachetul de asistență standard a obținut un scor de 80%.

Cele mai sigure mașini în 2021 Euro NCAP autoexpert.ro

Tot EQS a câștigat clasamentul și în segmentu vehiculelor electrice. Astfel, a fost singurul model care a învins la două categorii.

➡ Sandero și Logan, 2 stele la Euro NCAP 💡

Clasa SUV-urilor mari – Skoda Enyaq iV

Bine, Enyaq iV nu e un SUV mare, ci mediu. Dar, pentru a avea mai puține categorii, Euro NCAP a grupat mai multe mașini în același ”calup”.

Cele mai sigure mașini în 2021 Euro NCAP autoexpert.ro

Revenid la modelul ceh, acesta a obținut tot 5 stele, fiind foarte aproape de EQS inclusiv la scorul obținut la fiecare categorie. Astfel, protecția ocupanților adulți și a copiilor au fost mai slabe cu câte două procente. Însă sistemele de asistență disponibile standard au punctat mai bine cu 2% decât în cazul lui EQS.

Skoda Fabia Euro NCAP autoexpert.ro

Mașini mici de familie – Skoda Fabia

Skoda este singurul producător care are două modele câștigătoare. Iar dacă ne uităm la scorurile obținute de noua Fabia, ne dăm seama că și un hatch mic poate oferi protecție excelentă în caz de impact.

Toyota Yaris Cross Euro NCAP autoexpert.ro

Crossovere mici – Toyota Yaris Cross

Deși este un fel de Fabia înălțată, Yaris Cross a fost superioară modelului ceh la toate capitolele. Cel mai mult s-a detașat la sistemele de asistență oferite standard, cu un scor de 81% vs 71% la Fabia.

Nissan Qashqai Euro NCAP autoexpert.ro

SUV-uri mici și compacte – Nissan Qashqai

Recent lansatul Qashqai demonstrează cât de sigură e platforma CMF a grupului Renault. Atât protecția adulților, cât și a copiilor a fost de 91%. Practic, în cazul copiilor, Qashqai este la nivelul campionului EQS. Cât despre sistemele de asistență disponibile standard, scorul obținut de acestea este mai mare decât la oricare alt model (95%).

via Euro NCAP

Adaugati comentariu