EuroNCAP: patru stele pentru Citroen C4, cinci stele pentru Genesis G80

EuroNCAP a publicat un nou set de rezultate: patru stele pentru Citroen C4 și cinci stele pentru noile modele Genesis G80 și GV80.

EuroNCAP a publicat rezultatele celei mai recente sesiuni de testare în care au fost evaluate trei modele noi. Două dintre acestea aparțin mărcii Genesis, nou intrată pe piața europeană. Genesis este divizia premium a grupului Hyundai, iar modelele G80 și GV80 s-au comportat exemplar la testele EuroNCAP obținând scorul maxim de cinci stele.

Primele modele ce vor fi comercializate în Europa vor fi sedanul G80 și SUV-ul GV80, acestea urmând a fi vândute inițial doar în Germania, Marea Britanie și Elveția. Genesis își va deschide showroom-uri în Londra, Munchen și Zurich.

Genesis G80 primește cinci stele

Modelul Genesis GV80 s-a comportat remarcabil la impactul lateral, iar protecția pentru pasagerii adulți a fost cotată la 91%, iar pentru pasagerii copii, scorul a fost de 87%. Sedanul G80 a primit note similare.

Noul model Citroen C4 a trecut și el prin testele de impact, iar scorul primit a fost de patru stele. Modelul a fost depunctat de faptul că funcția pentru recunoașterea pietonilor este opțională. Scorul primit pentru protecția pasagerilor este de 76%, 83% pentru pasagerii infanți, 57% pentru protecția pietonilor și bicicliștilor și 63% pentru sistemele de asistență.

Sesiunea a mai conținut testarea modelului BMW Seria 4 și Seria 4 Cabriolet, iar punctajul de cinci stele a fost preluat de la Seria 3.

Via EuroNCAP

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top