EuroNCAP: patru stele pentru modelul electric Honda e

Cea mai recentă sesiune de teste EuroNCAP a adus un scor de 4 stele pentru primul model electric al mărcii Honda și cinci stele pentru Audi A3, Seat Leon, Land Rover Defender și Kia Sorento.

Înainte de finalul anului, EuroNCAP a publicat rezultatele celei mai recente sesiuni de teste. Șapte dintre cele mai noi modele au fost supuse testelor de siguranță.

Dintre acestea, cel mai slab rezultat a fost obținut de noul Hyundai i10 care a primit un scor general de 3 stele. Modelul de clasă mini din Coreea a reușit să primească un calificativ de 69% pentru protecția adulților, 75% pentru copii și 52% pentru pietoni.

Patru stele a fost scorul obținut de modelul electric Honda e. Primul model full electric produs de Honda are un calificativ de 76% pentru protecția adulților, 76% pentru pietoni și 65% la sisteme de asistență.

Pe lista modelelor testate s-au aflat și cele mai recente generații Audi A3 și Seat Leon. Ambele modele compacte folosesc platforma MQB din cadrul grupului Volkswagen. Scorul general a fost de 5 stele pentru ambele modele, Audi A3 având un calificativ de 89% pentru pasagerii adulți, dar doar 68% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumului. Leon obține 92% pentru protecția pasagerilor adulți, 88% pentru pasagerii infanți și 71% pentru pietoni.

Noul Land Rover Defender a primit calificativul maxim, procentajele fiind: 85% pentru adulți, 85% pentru copii, 71% pentru pietoni și 79% pentru sisteme de asistență.

Noul SUV Kia Sorento primește tot cinci stele cu procentaje excelente la protecția ocupanților, dar cu un scor de 63% pentru protecția pietonilor.

A fost testat și pick-up-ul Isuzu D-Max, modelul japonez obținând calificativul maxim de cinci stele și procentaje de 84% pentru adulți și 86% pentru copii, cu 69% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și 83% pentru sistemele de asistență.

Via EuroNCAP

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top