Exclusiv: Totul despre noua Dacia Duster 2017

Dacia Duster 2

Dacia Duster, cel mai de succes model Dacia, va primi o nouă generație. AutoExpert vă prezintă în exclusivitate noua Dacia Duster 2017 și toate secretele sale.

Așa cum am scris acum două săptămâni, Dacia Duster a fost din nou în 2015 cel mai bine vândut model Dacia în lume.

Conform cifrelor publicate de Alianța Renault-Nissan, Duster s-a vândut în 331.238 unități, din care 168.900 sub marca Renault și 162.338 unități sub marca Dacia.

De aceea, dezvoltarea viitoarei generații este un moment crucial atât pentru marca Dacia cât și pentru gama entry level de la Renault.

Noua Dacia Duster va fi primul model Dacia care se va construi pe noua platformă modulară CMF a Alianței, utilizată și pentru noile Renault Megane și Talisman. Începe astfel o nouă eră pentru Dacia, care va renunța după 13 ani la platforma celei de-a doua generații Renault Clio utilizată care a stat la baza lui Logan, Sandero, Duster.

O a doua mare schimbare se referă la dimensiunile mașinii. Noul Duster va fi mai lung cu 18 cm și va ajunge astfel la 4,50 metri, urmând să ofere în premieră și opțiunea pentru șapte locuri atît de apreciată la fostul Logan MCV.

Gama de motoare nu se va schimba, urmând a fi oferite în continuare 1.5 dCi și noul 1.2 TCE în combinație cu transmisie față sau integrală. Va apărea însă opțiunea pentru cutia automată și pe alte piețe în afara Rusiei.

Car cover. Protejează-ți mașina de vremea rea, praf și zgârieturi cu husele ultra rezistente autocovers.

Foarte probabil, gama SUV de la Dacia va cuprinde în 2017 pe lângă noul Duster și modelul similar cu Renault Kwid care se va vinde sub marca Dacia în Europa. Mini SUV-ul de la Dacia va avea în premieră sub capotă noul motor 1.0 SCe prezentat acum două zile la salonul de la New Delhi care va putea fi combinat opțional cu noua cutie robotizată fără pedală de ambreiaj Easy-R.

Citiți toate detaliile despre noua Dacia Duster în articolul de 4 pagini din revista AutoExpert Nr. 166, disponibilă începând de astăzi la punctele de difuzare a presei și în benzinării.

1 thought on “Exclusiv: Totul despre noua Dacia Duster 2017”

  1. Razvan Magureanu

    Dear sir,

    I am sorry to dissapoint you but we did not copy from you. We bought pictures and text from Quattroruote. Autoexpert is Quattroruote partner for Romania.This article was published by Quattroruote in february issue which was released on Jaunaury 26. We had the material some days before.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top