Exclusiv: Totul despre noua Dacia Duster 2017

Dacia Duster 2

Dacia Duster, cel mai de succes model Dacia, va primi o nouă generație. AutoExpert vă prezintă în exclusivitate noua Dacia Duster 2017 și toate secretele sale.

Așa cum am scris acum două săptămâni, Dacia Duster a fost din nou în 2015 cel mai bine vândut model Dacia în lume.

Conform cifrelor publicate de Alianța Renault-Nissan, Duster s-a vândut în 331.238 unități, din care 168.900 sub marca Renault și 162.338 unități sub marca Dacia.

De aceea, dezvoltarea viitoarei generații este un moment crucial atât pentru marca Dacia cât și pentru gama entry level de la Renault.

Noua Dacia Duster va fi primul model Dacia care se va construi pe noua platformă modulară CMF a Alianței, utilizată și pentru noile Renault Megane și Talisman. Începe astfel o nouă eră pentru Dacia, care va renunța după 13 ani la platforma celei de-a doua generații Renault Clio utilizată care a stat la baza lui Logan, Sandero, Duster.

O a doua mare schimbare se referă la dimensiunile mașinii. Noul Duster va fi mai lung cu 18 cm și va ajunge astfel la 4,50 metri, urmând să ofere în premieră și opțiunea pentru șapte locuri atît de apreciată la fostul Logan MCV.

Gama de motoare nu se va schimba, urmând a fi oferite în continuare 1.5 dCi și noul 1.2 TCE în combinație cu transmisie față sau integrală. Va apărea însă opțiunea pentru cutia automată și pe alte piețe în afara Rusiei.

Foarte probabil, gama SUV de la Dacia va cuprinde în 2017 pe lângă noul Duster și modelul similar cu Renault Kwid care se va vinde sub marca Dacia în Europa. Mini SUV-ul de la Dacia va avea în premieră sub capotă noul motor 1.0 SCe prezentat acum două zile la salonul de la New Delhi care va putea fi combinat opțional cu noua cutie robotizată fără pedală de ambreiaj Easy-R.

Citiți toate detaliile despre noua Dacia Duster în articolul de 4 pagini din revista AutoExpert Nr. 166, disponibilă începând de astăzi la punctele de difuzare a presei și în benzinării.

8 thoughts on “Exclusiv: Totul despre noua Dacia Duster 2017

 1. Pingback: Cum arată noul Duster 2017. Începe o nouă eră pentru Dacia după 13 ani! – EQY News

 2. Pingback: Noul model de Dacia Duster, dezvăluit în premieră de o revistă de specialitate | Cetateanul.ro

 3. Pingback: Már jobb lesz Dacia Duster-tulajnak lenni, itt egy kép az utódról | Player.hu

 4. Pingback: Next-gen Duster to be based on the CMF platform | Shifting-Gears

  1. Dear sir,

   I am sorry to dissapoint you but we did not copy from you. We bought pictures and text from Quattroruote. Autoexpert is Quattroruote partner for Romania.This article was published by Quattroruote in february issue which was released on Jaunaury 26. We had the material some days before.

 5. Pingback: Next Generation Renault Duster To Be Based on CMF Platform | Fly-Wheel

 6. Pingback: Следующий «Дастер»: какой он будет? — Интересные новости Шымкента

 7. Pingback: Cum va arata noua Dacia Duster in 2017? – urbanteh.ro

Adaugati comentariu