Exemplar unic: Porsche 911 Classic Club Coupe

Un singur Porsche 911 Classic Club Coupe a fost creat pentru Porsche Club of America pe baza unui exemplar 996 rulat.

Porsche a creat un model special numit 911 Classic Club Coupe pentru cel mai mare și mai vechi club de pasionați ai mărcii: Porsche Club of America. Pentru a crea modelul special, Porsche a folosit un exemplar vechi al generației 996 din 1998.

Exemplar unic 911 Classic Club Coupe

Modelul a fost readus la viață printr-o serie de modificări ce includ vopseaua Sport Grey Metallic, jante Fuchs și eleronul duck tail inspirat de modelul 911 Carrera RS 2.7 din 1972. Multe dintre detaliile de exterior și interior ale modelului unicat sunt personalizate cu semnătura clubului american.

Practic, modelul a fost convertit la un 911 GT3 de generația a doua și include motorizarea de 3.6 litri ce oferă 381 CP. Șasiul și frînele provin tot de la un model GT3 din aceeași generație. Ideea unui astfel de model unic s-a născut în cadrul unei întâlniri dintre reprezentații Porsche Club of America și Alexander Fabig, șeful departamentului Personalizare și Classic de la Porsche și designerul Grant Larson. Pentru a păstra secretul, vehicului a fost cunoscut intern ca Project Grey. Principala sursă de inspirație a fost mdoelul 911 Sport Classic din 2009, model bazat pe generația 997.

La baza modelului unicat a stat un 911 Carrera neglijat construit în 1998. Modelul a fost găsit de un reprezentant al Porsche Club of America în parcarea unui dealer din Columbia, Virginia. De acolo, modelul a fost adus acasă la Porsche Classic în Stuttgart, Germania, unde a fost complet dezasamblat și restaurat.

Via Porsche

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top