Porsche 911 GT3 Cup: noua versiune dedicată circuitului oferă 510 CP

Porsche a prezentat oficial noua generație a modelului 911 GT3 Cup. Este versiunea dedicată competițiilor și folosește motorul boxer de 4.0 litri cu șase cilindri ce dezvoltă 510 CP.

Porsche a dat publicității primele imagini cu noua generație a modelului de curse 911 GT3 Cup. Noua generație a modelului dedicat circuitului va fi disponibilă începând cu luna februarie a anului viitor, modelul urmând a fi folosit în competițiile Porsche Supercup și Porsche Carrera Cup.

Față de generația anterioară, noul 911 GT3 Cup vine cu elemente aerodinamice îmbunătățite. Modelul este acum mai lat în drepul punții spate cu 28 mm. Eleronul spate reglabil este mai mare, sporind astfel apăsarea aerodinamică.

Caroseria este fabricată din aluminiu în proporție de 70%, greutatea totală a noului model fiind de 1.260 kilograme.

Postul de pilotaj a fost echipat cu o planșă de bord digitală specifică modelelor de competiție și un volan nou cu o formă atipică fabricat din fibră de carbon ranforsată cu plastic (CFRP).

Puterea de 510 CP este furnizată la 8.400 rpm de motorul boxer de 4.0 litri cu șase cilindri. Cuplul maxim este de 470 Nm la 6.150 rpm. Puterea este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii secvențiale cu șase trepte.

Porsche 911 GT3 RS

Via Porsche

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top