Experiențe de divertisment în mașină, din prezent și viitor

mașină

Ascensiunea vehiculelor electrice inteligente, care au în frunte Tesla, aduce multe schimbări în modul în care consumatorii gândesc despre transportul personal, semnalând o nouă eră a experiențelor în mașină.

Pe măsură ce vehiculele cu conducere autonomă se apropie de a deveni o realitate pe drumurile noastre, oportunitățile ca mass-media și divertismentul să fie în centrul atenției în mașini cresc exponențial. Au fost deja dezvăluite multe concepte de mașini cu conducere autonomă radical noi, dintre care unele includ interioare care seamănă mai mult cu o cameră de zi decât cu un vehicul din trecut, cu televizoare, console de jocuri și multe altele.

Un număr tot mai mare de producători auto își extind sistemele de jocuri în mașină.

După ofertele inițiale de jocuri ale Tesla, care au inclus Missile Command, Asteroids și Centipede, compania a adăugat anul trecut 2048 și Atari’s Super Breakout la arsenalul său de jocuri cu afișaj de bord. Mercedes-Benz este un alt lider auto care a anunțat planuri de extindere a sistemelor sale de jocuri în mașină, în timp ce întreaga industrie speculează cu privire la posibilitățile care vor apărea într-un viitor nu prea îndepărtat. La fel cu jocurile video care erau cândva disponibile doar în internet cafe-uri sau jocurile de cazinou care au trecut în online, din locații reale, până acum există un salt mare către posibilitatea de a accesa orice, în timp ce te deplasezi pe patru roți.

Cu Tesla preluând din nou conducerea, streaming-ul video face deja parte din experiența media în mașină pentru unii consumatori, după adăugarea companiei inovatoare Netflix într-o actualizare de software anul trecut. În timp ce aceasta vine ca o veste incitantă pentru industria media și a divertismentului, cel mai mare salt pentru creșterea consumului de videoclipuri în mașini urmează să vină. Odată ce vehiculele autonome vor deveni o obișnuință pe drumurile noastre, șoferii și pasagerii vor avea mult mai multe șanse să caute streaming video pentru a avea parte de divertisment, în timp ce mașina lor se conduce singură la destinație.

Această tehnologie face mult mai ușoară și mai sigură utilizarea aplicațiilor în timpul conducerii

Devine din ce în ce mai obișnuit ca șoferii să își dorească să folosească asistenți vocali coordonați de inteligență artificială (AI) în vehicule, tehnologia de comandă vocală dovedindu-se a fi principala forță motrice din spatele majorității noilor experiențe în mașină. Această tehnologie face mult mai ușoară și mai sigură utilizarea aplicațiilor în timpul conducerii, oferind oamenilor posibilitatea de a accesa o gamă largă de servicii, fără a-și lua mâinile de pe volan sau ochii de la drum.

Mulți dintre ne dorim să rămânem conectați pe parcursul întregii zile, fie că stăm la birou, ne deplasăm în trafic sau mergem acasă de la serviciu. Cu tehnologia de comandă vocală, șoferii pot răspunde la apeluri telefonice, pot trimite mesaje text, pot obține indicații de orientare, pot reda muzică și multe altele, fără a compromite siguranța drumurilor noastre. Datorită combinației dintre ușurința de utilizare și pericolul redus, popularitatea utilizării asistenților vocali în mașini crește rapid. Dintre numeroasele utilizări pentru asistenții vocali din mașină, controlul muzicii și navigarea sunt în prezent cele mai populare. Aceasta vine ca o veste interesantă pentru companiile media și de divertisment, industria fiind poziționată în mod ideal pentru a-și extinde în forță prezența în vehicule.

Asocierea puternică dintre a conduce și ascultarea muzicii merge până în anii 1950, când receptoarele radio FM au fost instalate pentru prima dată în mașini, rezultând o sursă majoră de venituri pentru industria muzicală. Dar, de-a lungul anilor, s-au schimbat multe în modul în care oamenii ascultă muzică. În timp ce radioul AM/FM deține încă primul loc în ceea ce privește consumul de audio în vehicule, utilizarea altor formate audio în mașini este, totodată, în creștere constantă.

Cu tehnologia de comandă vocală, șoferii pot răspunde la apeluri telefonice, pot trimite mesaje text, pot obține indicații de orientare, pot reda muzică și multe altele

De la streaming de muzică și video, până la ascultarea de podcast-uri și încercarea unor jocuri captivante, noua eră a experiențelor în mașină va fi condusă de ofertele media și de divertisment. Având la dispoziție vehicule cu conducere autonomă și viteze de conectivitate 5G, ne aflăm în pragul unei revoluții în ceea ce privește experiența în mașină, cu posibilități practic nelimitate de divertisment inovator și fascinant, de care să ne bucurăm în timpul drumului.

Copyright imagini: https://images.pexels.com

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top