Explorează Frumusețile Naturale și Culturale din Bulgaria cu mașina: Un Ghid Complet

Bulgaria

Te-ai gândit că ai vrea să călătorești prin Bulgaria cu mașina? O idee genială!

Numai că înainte să pornești la drum, trebuie să ții cont că dacă vei utiliza autostrăzile sau drumurile expres, vei avea nevoie de o vignetă valabilă. Poți cumpăra oficial vigneta pentru Bulgaria online. Simplu și rapid, furnizezi câteva informații de bază, precum datele vehiculului, durata și începutul călătoriei, numărul de înmatriculare al vehiculului și modalitatea de plată. Imediat ce ai finalizat comanda, îți vei primi vigneta prin email și poți porni la drum numaidecât.

Acum să revenim! Iată câteva locuri de vizitat în Bulgaria cu mașina.

Coasta Mării Negre

Litoralul bulgăresc se întinde de la Marea Neagră românească, în nord, până la Turcia europeană, în sud, acoperind întreaga graniță estică. Pe litoralul bulgăresc al Mării Negre există numeroase stațiuni, una de-a dreptul superbă fiind Sinemorets. Sinemorets este un mic sat din sud, aproape de granița cu Turcia. Este mult mai liniștit decât majoritatea stațiunilor din Bulgaria și este un loc perfect pentru relaxare.

Locuri de vizitat pe litoralul bulgăresc: Sinemorets, Sozopol, Nessebar, Varna, Balchik.

Monumentul Buzludzha, Monumentul și biserica Shipka

Buzludzha este o clădire abandonată în vârful Buzludzha din Stara Planina Centrală. Este cel mai mare monument ideologic al regimului totalitar din Bulgaria, servind ca sediu pentru Partidul Comunist Bulgar.

Monumentul Shipka este un memorial pentru toți cei care au murit luptând pentru libertatea Bulgariei în timpul războiului ruso-turc. Monumentul se află pe vârful Shipka și nu este departe de Buzludzha.

Biserica memorială Shipka este o biserică ortodoxă bulgară situată în apropierea orașului Shipka. Chiar dacă nu ești religios, poți trece pe acolo pentru a te bucura de fațada frumoasă a bisericii Plovdiv și împrejurimi.

Plovdiv este al doilea oraș ca mărime din Bulgaria și cel mai vechi oraș locuit din Europa. O excursie de o zi la Plovdiv reprezintă una dintre cele mai bune escapade de o zi din Sofia și este o destinație preferată atât de localnici, cât și de străini. Orașul este adesea numit „orașul de sub dealuri”, deoarece a fost construit la poalele a șapte dealuri. Istoria orașului Plovdiv poate fi urmărită timp de 8 000 de ani. Multe monumente antice sunt bine conservate astăzi.

Plovdiv este Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2019.

Locuri de vizitat în apropiere de Plovdiv: Cetatea lui Asen, Mănăstirea Bachkovo, Starosel, Belintash, Hisarya.

Veliko Turnovo și împrejurimile

Veliko Turnovo este capitala istorică a celui de-al doilea Imperiu Bulgar. Partea veche a orașului este situată pe cele trei dealuri Tsarevets, Trapezirtsa și Sveta Gora, care se ridică printre meandrele râului Yantra. Printre atracțiile turistice din oraș se numără Monumentul lui Asenevtsi, Monumentul Independenței, Dealul Trapezitsa și Arbanasi.

Locuri de vizitat în apropiere de Veliko Turnovo: Tryavna, Cascada Hotnitsa și Canionul Emen, Dryanovo, Bozhentsi, Gabrovo.

Vârful Malyovitsa și Lacul Scary

Malyovitsa este unul dintre cele mai cunoscute și mai ușor de recunoscut vârfuri din Muntele Rila. Adesea, vârful este numit unul dintre cele mai periculoase pentru drumeții în Bulgaria (iarna) din cauza pericolului de avalanșă. Dacă ești bine pregătit și alegi momentul potrivit pentru a merge acolo iarna, este o experiență minunată. În timpul verii, Malyovitsa este unul dintre vârfurile pe care mulți oameni merg să le cucerească.

Nepopular nici măcar în rândul bulgarilor, Lacul „Înspăimântător” se află la poalele vârfurilor Little, Middle și Big Kupen din Muntele Rila. Lacul și vârful Malyovitsa pot fi vizitate împreună într-o drumeție de o zi sau de două. Lângă lac, există un adăpost unde poți petrece noaptea gratuit. Adăpostul este dotat cu un cuptor și rezerve de combustibil lăsate de oamenii care au mai trecut pe acolo.

Drumeția pentru ambele pornește de la Școala Centrală de Munte „Malyovits” din apropierea satului Govedartsi.

Cabana Ambaritsa

Ambaritsa este situată în Balcanii Troian, la 1 502 metri deasupra nivelului mării. De acolo, te poți bucura de niște priveliști uimitoare ale unuia dintre cele mai frumoase vârfuri din Stara Planina.

Dacă se întâmplă să călătorești prin Bulgaria la sfârșitul lunii iulie, nu rata să vii aici pentru festivalul de afine. Festivalul Blueberry este un festival unic în felul său, care durează câteva zile (de obicei, în ultimul weekend din iulie) și este plin de muzică, jocuri și, bineînțeles, afine.

Pe scurt

Bulgaria este încântătoare, oferind turiștilor o natură uimitoare și diversă, sate mici în care timpul pare să se fi oprit acum un secol și locuri bogate în patrimoniu cultural și istoric.

Această țară este mult mai mult decât se vede la prima vedere. Așadar, o călătorie cu mașina îți permite să o explorezi în profunzime și să te bucuri de orașe, sate și priveliștile pe care le oferă.

1 thought on “Explorează Frumusețile Naturale și Culturale din Bulgaria cu mașina: Un Ghid Complet”

  1. Se spune ca acest lac este locul in care unele tineri boieri din veacul al XVI-lea au renuntat la subestimarea lui God-given talent si au ales sa nu se poata mai ocupa de treburi mai mari.

    Foarte interesant! Suna foarte interesant toate acele locuri care le-ai enumerat. Ai luat ceva curaj sa faci o astfel de excursie! Esti un veritabil aventurier si sunt sigur ca vei avea multe experiente de invatat. Eu, una, as fi incantat sa fac si eu aceeasi excursie. Poate intr-o buna zi o sa o fac!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top