Expoziție de motociclete organizată de Mașinistul la Promenada Mall București

Mașinistul expozitie moto Promenada Mall autoexpert.ro

Până pe 3 aprilie, 17 motociclete emblematice sunt expuse de Mașinistul în Promenada Mall București.

Pasionații de motociclism, dar și cei interesați de o călătorie în timp pe două roți, se vor bucura primăvara aceasta de o expoziție specială în cadrul Promenada Mall București.

Până pe 3 aprilie, vizitatorii Promenada vor putea să admire cele 17 motociclete iconice de colecție, incluzând motociclete din perioada 1920 – 2010, câte una pentru fiecare deceniu. 11 dintre acestea sunt internaționale, iar două sunt românești. Pe lângă motocicletele retro, expoziția cuprinde și trei motociclete noi, de la brandurile BMW, respectiv Honda, precum și o motocicletă 100% electrică, Energica EVA Ribelle Tricolore, produsă de Energica Motor Company în Modena, Italia.

Mașinistul expozitie moto Promenada Mall autoexpert.ro

Expoziția este curatoriată la nivel de exponate și informații de Alin Ionescu (Mașinistul), jurnalist și creator digital de povești din industria mobilității. Astfel, povestea fiecărei motociclete, de la istorie la informații tehnice, va putea fi ușor descoperită de toți cei interesați. Cei ce își doresc să imortalizeze vizita la expoziție, o pot face în spațiul expozițional unde este amenajat și un photo corner, fotografiile fiind permise și chiar încurajate.

 ➡ Triumph Tiger 1200, prezentat în România 💡

Motocicleta este privită astăzi ca un accesoriu sau ca un mijloc de transport alternativ pentru cei mai excentrici, însă lucrurile au stat altfel de-a lungul istoriei. Apariția primelor motociclete acum mai bine de un secol a vizat, în primul rând, oferirea unor vehicule accesibile, pe care să și le poată permite și cei care nu aveau disponibilitățile financiare necesare pentru achiziționarea unui automobil.

Expoziția cuprinde motociclete produse în ultimul secol, de la splendidul Ultima Type B produs la Lyon în 1920, trecând prin impresionantele modele germane Zundapp, NSU și IFA, ca mai apoi să se concentreze pe modelele japoneze care au cucerit treptat piața după anii `70 și să ajungă la modelele actuale de la producători tradiționali precum Honda sau BMW, dar și la revoluționara motocicletă electrică Energica.

Vizitatorii expoziției vor putea admira și motoretele autohtone Carpați și Mobra, cu care mulți români și-au început cariera de motocicliști,” spune Alin Ionescu.

Tururi ghidate cu Mașinistul la fiecare final de săptămână

În fiecare sâmbătă și duminică, între 15:00 și 20:00, sunt oferite tururi ghidate gratuite, pentru a împărăși participanților povești detaliate despre exponate și istoria motociclismului. Participarea la tururile ghidate se face pe bază de înscriere printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook și Instagram Mașinistul.

Mașinistul expozitie moto Promenada Mall autoexpert.ro

Printre modelele clasice expuse în cadrul evenimentului se număra: veterana „Ultima” Lyon Type B, una dintre cele mai vechi motociclete din România, impresionantele Zündapp K500 și IFA 350 BK, motociclete cu ataș germane propulsate de puternice motoare boxer, scuterul preferat al est-europenilor – Čezeta 501, dar și revoluționarele motociclete japoneze Honda CX500 și Kawasaki GPZ 500 S.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top