Extreme E: o noua competiție off-road pentru vehicule electrice

gmc hummer extreme e autoexpert.ro

Anul 2021 va aduce o nouă competiție cu mașini electrice numită Extreme E. Este dedicată mașinilor electrice off-road, iar pe lista de start sunt deja nume celebre.

După ce în anii recenți, Formula E a devenit o atracție pentru majoritatea constructorilor de mașini electrice, organizatorii primului campionat cu monoposturi electrice recidivează și pun bazele unei competiții off-road numită Extreme E.

extreme-e-autoexpert.ro-1

Extreme E – competiție off-road cu mașini electrice

Noul campionat va avea cinci etape și va debuta în luna aprilie 2021 cu cursa din Arabia Saudită. Noul format a atras deja nume sonore din lumea sportului cu motor cu echipe înființate de Lewis Hamilton sau cu piloți ca Sebastien Loeb înscriși pe lista de start. Alte nume sonore aflate la start sunt Carlos Sainz, Mattias Ekstrom sau Jenson Button.

Toate echipele înscrie în Extreme E vor folosi modelul Odyssey21 dezvoltat de Spark Racing Technology. Modelul de competiție va avea o masă totală de 1.650 de kilograme, sistem de tracțiune integrală și motor electric capabil să dezvolte peste 540 CP. Conform regulamentului, designul exterior va fi stabilit de fiecare echipă în parte.

extreme-e-autoexpert.ro-2

Una din echipe va fi înscrisă de americanii de la GMC alături de Chip Ganassi Racing, iar designul exterior al mașinii va fi inspirat de noul Hummer EV, recent lansat pe piața americană.

Calendarul pentru sezonul 2021 Extrem E mai cuprinde etape în Senegal, Groenlanda, Brazilia și Patagonia, Argentina.

Via Extreme E

Adaugati comentariu