Facelift pentru BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer

BMW Seria 2 Active Tourer și Gran Tourer au înregistrat vânzări de peste 380.000 de unități în cei 3 ani de prezeță pe piață de la lansarea lor, în 2004, 70% dintre clienți fiind la primul automobil cumpărat din portofoliul bavarezilor. A sosit acum și momentul unui facelift, noile variante ale compactei premium din segmentul Sport Activity Tourer urmând să fie comercializate începînd cu luna martie.

BMW Seria 2 Active TourerFaceliftul a schimbat discret imaginea modelelor și aduce modificări în ceea ce privește echipările, dotările și gama de motorizări. Stilistic vorbind avem de-a face cu o creștere în dimensiuni a grilei, ”șorțurile” frontale și posterioare redesenate, în timp ce noile proiectoare de ceaţă LED, opţionale, au fost încorporate în prizele de aer exterioare, excepție făcând modelele PHEV. Farurile – în aranjamentul circular dublu care este deja familiar – sunt disponibile şi ele cu opţiunea de tehnologie LED sau LED adaptivă cu fază lungă antiorbire. Țevile de eşapament ale evacuării au acum o secţiune transversală mai mare, de 90 de milimetri, iar în noua versiune, toate modelele cu motorizare cu patru cilindri au două ţevi de eşapament. În cazul noului pachet M Sport, spoilerul faţă cu design dinamic este alcătuit din trei secţiuni, cu inserţii negre lucioase care încadrează prizele de aer exterioare, în timp ce în cazul difuzorului spate s-a optat pentru o inserţie Dark Shadow care accentuează lăţimea automobilului.

P90289985_lowRes_the-new-bmw-2-seriesGama cromatică a fost îmbogățită cu culorile Sunset Orange şi Jucaro Beige, în timp ce oferta de jante din aliaj ușor a primit șase noi versiuni de design, cu dimensiuni de 17, 18 și 19 inch. La interior găsim scaune cu un șezut lărgit, menit să le facă mai confortabile, trei variante noi de tapițerie (stofă/Sensatec cu accente gri sau portocalii, respectiv piele Dakota în nuanță Mocha), un nou selector de viteze electronic pentru transmisiile Steptronic cu ambreiaj dublu, cu şapte trepte (o premieră pentru aceste modele), sau Steptronic cu opt trepte, și un display nou. Totodată, ambele modele sunt echipate cu cea mai recentă generaţie iDrive, iar pentru sistemul de navigaţie opţional, ecranul central de înaltă rezoluţie, de 6,5 ţoli (16,51 cm) sau 8,8 ţoli (22,35 cm), oferă funcţie touchscreen. De asemenea, pe lângă sistemul iDrive de ultimă generaţie disponibil standard, conducătorii au opţiunea de a folosi Touch Controller (Navigation Plus) sau control vocal inteligent.

P90289984_lowRes_the-new-bmw-2-series

Motoarele de ultimă generație oferă un plus de dinamism și eficiență, și sunt combinate cu trei versiuni de transmisie: manuală cu şase trepte, noua transmisie Steptronic cu ambreiaj dublu, cu şapte trepte, care îşi face debutul în această gamă, şi Steptronic cu opt trepte. Tracţiunea integrală BMW xDrive este şi ea disponibilă. Puterea maximă pentru BMW Seria 2 Active Tourer variază între 109 CP şi 231 CP (consum de combustibil: 6,4-2,3 l/100 km, emisii CO2: 147-52 g/km), iar pentru BMW Seria 2 Gran Tourer între 109 CP şi 192 CP (consum de combustibil: 6,3-4,4 l/100 km, emisii CO2: 143-116 g/km). Toate motoarele pe benzină şi diesel – care dispun de tehnologie BMW TwinPower Turbo şi aparţin familiei de motoare BMW EfficientDynamics – au fost revizuite complet, iar întreaga gamă de propulsoare diesel cu patru cilindri beneficiază acum de supralimentare cu două turbocompresoare. Totodată, unitățile diesel vin echipate cu sistem SCR (Reducere Catalitică Selectivă), care scade nivelul de oxizi de azot din gazele de eşapament prin injectarea unei soluţii cu uree (AdBlue) pentru reducerea semnficativă a emisiior de noxe.

P90288870_lowRes_the-new-bmw-225xe-ip

Gama este completată de versiunea plug-in hybrid 225 xe iPrformance Active Tourer, care oferă o autonomie electrică de 45 de kilometri. Capcitatea utilă a bateriei a crescut de la 5,7 kWh la 6,1 kWh, consumul mediu mixt este de 2,5-2,3 l/100 km, cu un nivel al emisiilor CO2 de 57-52 g/km. Puterea de 136 CP produsă de motorul termic de 1,5 litri este transmisă către puntea faţă prin intermediul transmisiei Steptronic cu şase trepte, în timp ce motorul electric de 65 kW/88 CP acţionează roţile spate. Aceasta face ca puterea totală a sistemului să fie de 165 kW/224 CP, iar cuplul motor maxim să ajungă la 385 Nm.

Adaugati comentariu