Familia Taycan se mărește deja! Când va fi gata Taycan Cross Turismo?

Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche accelerează faza de dezvoltare a viitorului Taycan Cross Turismo. Măsura este forțată de o piață a SUV-urilor electrice de lux în continuă creștere. Mercedes-Benz, BMW, Jaguar și Audi au deja în portofoliu mașini cu gardă mare la sol și emisii zero.

Porsche a confirmat că Taycan Cross Turismo va ajunge în showroom-uri spre sfârșitul anului viitor, cu elemente de design preluate de la Conceptul Mission E Cross Turismo, care pare să fie mai degrabă un CUV (Crossover Utility Vehicle) decât un SUV (Sports Utility Vehicle), așa cum sunt Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain, pe care l-am testat și noi în 2017, dar și Porsche Panamera Sport Turismo. Conceptul a fost prezentat în primăvara anului trecut, la Salonul Auto de la Geneva.

Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche Taycan Cross Turismo va ajunge pe piață mai devreme decât a anunțat inițial constructorul german, dar nemții au toate motivele să se grăbească. Mercedes-Benz EQC, Jaguar I-Pace și Audi E-Tron sunt deja disponibile pentru comandă, iar BMW a deschis deja listele în Norvegia pentru cei interesați să comande viitorul SUV electric.

Porsche Taycan Cross Turismo (1)

Câți clienți au comandat deja un Taycan, prima electrică de la Porsche?

Și Taycan Cross Turismo va primi specificațiile tehnice de care va beneficia limuzina: două motoare electrice, câte unu pe fiecare punte, îi vor asigura aproximativ 600 de cai putere și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde. Cu ajutorul unei stații de încărcare rapidă, bateria de 800 de volți se va încărca în 20 de minute pentru o autonomie de aproximativ 400 de kilometri sau pentru 100 de kilometri în doar patru minute.

 

Adaugati comentariu