Ferrari 458 Spider oficial în România

La doar două luni de la Premiera Mondială (Maranello) și de la lansarea oficială a modelului, la Salonul Auto de la Frankfurt, Ferrari 458 Spider a fost prezentat oficial astăzi și în România. Evenimentul a avut loc la Showroom-ul Ferrari din Otopeni în fața a numeroși jurnaliști prezenți cu această ocazie.

Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România a pregătit publicului o surpriză, prin amplasarea în showroom a mai multor generații de modele convertibile (F360 Modena Spider, F430 Spider, F430 Scuderia Spider 16M și Ferrari California), pentru a retrăi evoluția, emoția și succesul pe care le-au reprezentat fiecare din aceste superbe automobile.

După o scurtă introducere, noul Ferrari 458 Spider și-a facut apariția într-un mod spectaculos, avându-l la bord pe pilotul Claudiu David.

În România, automobilele decapotabile de la Ferrari se bucură de un mare succes: „Fiind o țară în care verile sunt călduroase și profitând de superbul litoral sau de drumurile sinuoase și spectaculoase de munte, dar și în orașe, clienții noștri sunt foarte atrași de modelele decapotabile precum California sau seria Spider a gamei sport. Este un lifestyle, o tendință, date fiind senzațiile unice procurate de curentul de aer sau de sunetul inconfundabil al motorului”, a declarat Camelia Bazac, CEO Forza Rossa.

Derivată din modelul 458 Italia (distinsă cu mai multe premii internaționale printre care Motorul Anului 2011 sau câștigător al Cupei Intercontinentale Le Mans în anduranță), 458 Spider este echipată cu un acoperiș rigid retractabil. Timpul de deschidere este de doar 14 secunde, iar acest sistem inovator este cu 25 kg mai ușor decât versiunea soft-top a modelelor precedente. Motorul are 570 cai putere, performanțe de 3,4 sec pentru 0-100 km/h și o viteză de top de 320 km/h. Datorită ergonomiei în cockpit și a conceptului anti-turbulențe, pasagerii pot purta o discuție chiar și la 200km/h.

„În cel mai dificil an al crizei financiare, așa cum se întrevede a fi 2012, a vinde mașini sport de peste 200,000 EUR este o mare provocare. Așa cum am dat dovadă până în prezent, provocările fac parte din metabolismul Forza Rossa”, a încheiat Camelia Bazac.

Adaugati comentariu