Ferrari 499P: revenirea italienilor în cursele de anduranță

Ferrari a dezvăluit recent primele imagini cu modelul prototip de competiție numit 499P. Este mașina care va concura în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC) și implicit în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Ferrari a publicat primele imagini cu noul său model de competiție numit 499P. Dedicat curselor pe circuit din Campionatul Mondial de Anduranță (WEC), noul model se va alinia și la startul celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans, ediția din 2023.

Ferrari 499P

Ferrari va reveni, astfel, cu o echipă de uzină, pe circuitul din La Sarthe după exact 50 de ani de la ultima participare cu modelul prototip 312P. Până atunci, două exemplare Ferrari 499P vor fi înscrise de echipa oficială AF Corse la startul cursei de 1000 de mile de la Sebrig, Florida, în 17 martie 2023.

Denumirea modelului nu a fost aleasă la întâmplare. 499 face referire la capacitatea cilindrică a fiecărui cilindru, iar inițiala P vine de la Prototip. Modelul de competiție folosește un propulsor twin-turbo V6 de 3.0 litri electrificat. Din sistemul de propulsie face parte și un motor electric amplasat pe puntea față. Puterea totală este de 680 CP, putere reglementată de FIA pentru campionatul mondial de anduranță.

Transmisia este asigurată de o cutie de viteze secvențială cu 7 trepte.

Ferrari se alătură unui val de constructori care vor reveni în cursele de anduranță sub noile reglementări LMH și va concura alături de Toyota, Peugeot, Porsche și Cadillac. Din 2024, vom vedea prototipuri LMDh și de la Alpine, BMW și Lamborghini.

Via Ferrari

Adaugati comentariu