Ferrari are comenzi-record care se întind până în 2024

Ferrari Purosangue

Președintele Ferrari, John Elkann, a anunțat acționarii companiei că marca a înregistrat un record de comenzi, livrările acoperind și o parte din 2024. Primul model electric, în 2025.

Ferrari are un catalog-record de comenzi record care acoperă inclusiv o parte din anul viitor, conform președintelui companiei, John Elkann.

Marca italiană de vehicule sport de lux a lansat recent două noi modele – vehiculul PHEV 296 GTS și Purosangue – care au consolidat portofoliul de produse. Grație acestora, uzina producătorului are comenzi-record care acoperă inclusiv o parte din 2024.

De asemenea, președintele Ferrari a promis lansarea a 15 noi modele între 2023 și 2026, inclusiv primul său vehicul complet electric, care este așteptat în 2025.

Deși are în plan electrificarea portofoliului de produse, oficialii Ferrari consideră că mașinile cu motoare cu ardere internă (ICE) vor fi încă parte din gama sa de modele pentru următorii ani.

Benedetto Vigna, directorul general al companiei, a salutat luna trecută decizia Uniunii Europene de a permite comercializarea de mașini care funcționează cu e-combustibili dincolo de 2035. În opinia acestuia, astfel va fi prelungită durata de viață a mașinilor cu motoare cu ardere internă.

„Mașinile ICE au încă multe de oferit, iar datorită e-combustibililor, vom dezvolta împreună cu partenerii noștri soluții care vor contribui în mod semnificativ la reducerea emisiilor de CO2″, a declarat Benedetto Vigna.

El a afirmat că Ferrari se va baza pe „parteneri selectați” pentru a duce mai departe strategia industrială și de inovație a companiei. Totuși, dezvoltarea și producția componentelor esențiale „cum ar fi motorul electric, pachetul de baterii sau invertorul” vor fi dezvoltate și produse intern.

Investitorii Ferrari, companie care este controlată de familia Agnelli prin compania sa de investiții Exor, au aprobat vineri și pachetul salarial pentru top-management. Astfel, remunerația totală a lui Benedetto Vigna pentru activitatea din 2022 a fost stabilită la aproximativ cinci milioane de euro.

– Ferrari Roma Spider – variantă decapotabilă pentru supercarul italian

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top