Ferrari Monza SP1 câştigă IF Gold Award

Ferrari Monza SP1 câştigă IF Gold Award. Ferrari Portofino, 488 Pista şi SP38 s-au clasat, la rândul lor, pe podiumul iF Design Award

Conceptul Ferrari Monza SP1 a primit Premiul de Aur în cadrul iF Design Awards 2019, desfaşurat la Munchen. Juriul a apreciat liniile elegante şi minimaliste ale roadster-ului italian.

Monza SP1, la fel ca modelul SP2, reprezintă o reinterpretare a barchetelor anilor `50 având, după spusele celor de la Ferrari „perfecţiunea unui automobil clasic ce ţinteşte spre viitor”.

Te-ar mai putea interesa si: Scuderia Ferrari celebrează la Melbourne cea de a 90-a aniversare

La baza bolidul italian se află un concept original, inspirat din motorsport, având un singur scaun, cel pentru pilot, şi un profil al caroseriei „monolitic”, cu linii fluide, ce se îmbină perfect într-un tot unitar.

 

La Munchen, Ferrari a colectat încă trei premii pentru modelele Ferrari Portofino, 488 Pista şi SP38. Aceste trofee reprezintă recunoaşterea efortului şi a cercetării în domeniul stilistic întreprinse de Ferrari Styling Centre. Juriul a apreciat mai ales  modul în care Ferrari a combinat esteticul cu tehnologia.

iF Design Award este unul dintre cele mai importante premii oferite în domeniul designului, având o vechime de 66 de ani.

 

Ferrari Monza SP1 prezentat la Melbourne, cu ocazia MP al Australiei

Week-end-ul acesta, directorul Scuderiei Ferrari, Mattia Binotto şi pilotul principal, Sebastian Vettel, au prezentat barcheta Monza SP1 în Loja Roşie officială din cadrul zonei destinate fanilor, pe circuitul Albert Park din Melbourne, acolo unde are loc prima cursă a sezonului actual de Formula 1.

Pe lână if Gold Award, Monza SP1 a primit recent şi distinţia de „Cel mai frumos supercar al anului” în cadrul Festivalului Automobilului de la Paris. Scuderia Ferrari speră ca noul bolid să poarte noroc piloţilor săi de Formula 1 în acest week-end. Tot o barchetă a urcat numele Ferrari pentru prima dată în galeria campionilor. In 1949, barcheta Ferrari 166M obţinea victoria în celebrele curse Mille Miglia şi cea de 24 de ore de la Le Mans.

Adaugati comentariu