Scuderia Ferrari celebrează la Melbourne cea de a 90-a aniversare

2019 este un an special pentru Scuderia Ferrari, la fel ca acum 90 de ani, în 1929, când Enzo Ferrari punea bazele companiei sale. Monopostul care va debuta anul acesta la Melbourne este un omagiu adus lui Enzo Ferrari, având denumirea sugestivă SF90. Pe durata întregului MP al Canadei de la Melbourne piloţii şi echipajul scuderiei vor purta logo-ul aniversar de 90 de ani.

Seria de activităţi dedicate acestei aniversări va continua pe parcursul întregului sezon de Formula 1. In luna mai, Muzeul Ferrari din Maranello va fi gazda unui show aniversar care va purta spectatorii într-o călătorie fascinantă în istoria celei mai faimoase echipe de Formula 1 din lume.

 

Te poate interesa si: Unde ajunge fostul șef Ferrari, dat afară de Scuderie?

Legenda a început în 1929

 

In registrele notariatului Della Fontana din Modena, este trecut în data de 16 noiembrie 1929 actul de constituire a „Società Anonima Scuderia Ferrari” având sediul pe via Trento & Trieste. Compania a devenit efectiv operaţională pe 29 noiembrie, avându-i drept directori pe Alfredo şi Augusto Caniato, Enzo Ferrari şi Ferruccio Testi.

Debutul în curse a avut loc în 1930 în celebra cursă Mille Miglia. Prima victorie obţinută de Scuderia Ferrari a sosit pe 15 iunie, în cursa Trieste-Opicina, la volanul bolidului Alfa Romeo al echipei aflându-se fantasticul Tazio Nuvolari.  Pentru scurt timp (1932-1934), în Scuderia Ferrari şi-au făcut apariţia şi motocicletele. Anul 1932 marchează apariţia simbolului echipei – căluţul cabrat – care a fost oferit echipei de către familia asului de vânătoare Francesco Baracca. Prima victorie sub acest semn a sosit în cursa de 24 de ore de la Spa.

Incepând cu 1947, Ferrari construieşte propriile maşini de curse, devenind cea mai de succes echipă de curse din lume, cu mii de victorii la activ. Numai în formula 1 a obţinut 16 titluri la constructori şi 15 la piloţi. La Le Mans, Scuderia Ferrari a urcat pe prima treaptă a podiumului de nouă ori.

Adaugati comentariu