Ferrari Purosangue va fi primul SUV din istoria companiei

Ferrari Purosangue

Ferrari Purosangue va fi primul SUV din istoria constructorului Italian. Mașina va fi pusă în mișcare de un sistem hibrid și își va face apariția spre finalul anului 2021.

Ferrari a confirmat numele primului SUV din istoria companiei. Denumit Purosangue (Pur-sânge), va fi gata în 2021 și va intra în producție în anul următor, anunță Car Magazine.

Compania încearcă să se redefinească după pierderea șefului Sergio Marchionne în vara trecută. Camilleri a cerut un timp de respiro în vederea construirii unei mașini care să fie – așa cum o spune el – “extraordinară”. Investitorii se grăbesc însă, dezvăluie jurnaliștii englezi, după ce au văzut popularitatea de care s-au bucurat modele ca Bentayga de la Bentley și Urus, construit de Lamborghini. Așa că un SUV ar fi pasul logic în strategia Ferrari.

Citește și:

Test drive – Lamborghini Urus

În ianuarie, la Detroit, Sergio Marchionne îi avertiza însă pe rivali: viitorul nostru SUV va fi cel mai rapid de pe piață. Este o ștachetă ridicată foarte sus, din moment ce Urus are o viteză maximă de 305 km/h.

“Urăsc să aud termenul SUV în aceeași propoziție cu Ferrari. Pur și simplu, nu se potrivește brand-ului nostru. Acest vehicul va fi unic din atâtea puncte de vedere și va redefini așteptările”, susține noul șef de la Ferrari, Louis Camilleri.

Camilleri denumește noul vehicul cu nume de cod F16X, ca fiind însă un FUV, Ferrari Utility Vehicle, și nu un SUV, Sports Activity Vehicle.

Citește și:

Noile Ferrari Monza SP1 și SP2 primesc

cel mai tare motor V12 din istorie

Purosangue nu va primi propulsorul V12, ci un sistem hibrid de propulsie. Italienii intenționează ca 60% dintre mașinile construite de ei să beneficieze de propulsie hibrid până în 2022, anunță șeful departamentului de tehnologie, Michael Hugo Leiters.

Ferrari Purosangue va fi construit la Maranello, alături de viitoarea generație GTC4 și va beneficia de o versiune îmbunătățită a sistemului de tracțiune integrală dezvoltat odată cu lansarea modelului FF în 2011.

Surse din interior au dezvăluit pentru Car Magazine că prețul de pornire va fi undeva în jurul sumei de 300.000 de euro.

Adaugati comentariu