Ferrari SF-23 – monopostul pentru sezonul 2023 din Formula 1

Ferrari SF23 Formula 1

Ferrari a dezvăluit noul monopost SF-23, cu care va încerca să se lupte pentru titlu în Campionatul Mondial de Formula 1.

Ferrari a dezvăluit noul său monopost numit SF-23. Noua mașină de concurs va fi folosită de Scuderia Ferrari în încercarea de a obține tilul mondial în sezonul 2023. Echipa din Maranello nu a mai reușit să aducă un titlu mondial în Italia de mai bine de 15 ani.

Ferrari SF23 Formula 1

Scuderia Ferrari – SF-23

Noul monopost folosește o nuanță de roșu ceva mai deschisă față de cea folosită în sezonul anterior. Elementele aerodinamice din zona sidepod-urilor au acum un desing nou, la fel și aripa deportantă față.

La volanul noului monopost vor evolua piloții Charles Leclerc și Carlos Sainz Jr. Începând din acest sezon, Scuderia Ferrari va fi condusă de Frederic Vasseur, noul șef de echipă fiind adus de la Alfa Romeo, în locul lui Mattia Binotto, cel care a condus echipa de Formula 1 în anii trecuți.

Ferrari SF23 Formula 1

În sezonul 2022, Ferrari a avut un început de sezun bun și părea că se va lupta pentru titlu. Din păcate, echipa din Maranello nu a putut ține pasul cu rivalii până la finalul sezonului, înregistrând o serie de erori de strategie și pilotaj, la final Ferrari ajungând pe locul 2 în clasamentul constructorilor și pe locul 2 în clasamentul piloților prin Charles Leclerc.

Noul sezon de Formula 1 va debuta în data de 5 martie în Bahrain. Primele teste oficiale din pre-sezon sunt programate tot în Bahrain, în perioada 23-25 februarie.

Via Ferrari

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top