Ferrari testează o soluție de propulsie hibridă cu motor V6

Ferrari Dino - AutoExpert

Ferrari testează un tren de rulare hibrid format din propulsor V6 și motor electric ce ar putea fi folosit pe viitoare modele ale constructorului italian.

Încă de anul trecut, Ferrari testează un nou sistem de propulsie format dintr-un propulsor V6 și motor electric. Sistemul hibrid este testat pe un prototip Ferrari 488 camuflat și inițial era destinat pentru viitorul model Dino.

Acesta a fost amânat pe o perioadă indefinită, așa că, cel mai probabil vom vedea noul sistem de propulsie Ferrari hybrid pe viitorul SUV Ferrari Purosangue.

Acesta urmează să fie lansat în 2021 și va fi prima încercare a constructorului italian de a crea un SUV super sport.

Ferrari Purosangue

Ferrari a anunțat posibilitatea revenirii la motoarele V6 încă din 2018, dar deocamdată nu există nici un model produs la Maranello care să folosească această arhitectură. Însă, motorul V6 biturbo de 2.9 litri utilizat de Alfa Romeo pentru modelul Giulia QV și GTA este dezvoltat împreună cu Ferrari fiind strâns înrudit cu motorul V8 ce propulsează modelul Ferrari 488.

Ferrari utilizează deja un sistem hybrid pentru supercarul SF90 Stradale, unde două motoare electrice oferă 220 CP din totalul de 1.000 CP, iar bateria are o capacitate de 7.9 kWh.

Ferrari Purosangue

via ams, car

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top