Fiat Tipo facelift: modelul italian primește versiune Cross

Fiat Tipo Cross autoexpert.ro

Fiat a prezentat oficial modelul Tipo facelift, plus o versiune robustă pentru modelul Tipo hatchback numită Cross.

Noul Fiat Tipo Cross este cu 70 mm mai înalt față de versiunea normală a hatchbackului italian. Modelul se remarcă prin elemente de protecție suplimentare, spoilere diferite și jante cu design nou.

Suspensia a fost recalibrată fiind folosit setup-ul de la modelul crossover Fiat 500X.

Fiat a decis să lanseze o versiune Cross pentru Tipo după succesul înregistrat cu modelul Panda Cross care a adus clienți tineri către marca italiană.

Alături de TIpo Cross, Fiat a lansat un facelift pentru modelele Tipo hatchback și Tipo Estate. Toate primesc noua grilă cu sigla Fiat scrisă cu litere în locul logo-ului folosit până acum. Tipo facelift are faruri LED noi și jante de 16 sau 17 inch.

La interior, Tipo facelift primește un nou display de 7 inch pe post de planșă de bord, modelul renunțând la indicatoarele analogice. Pe coonsola centrală se află acum un ecran tactil de 10.25 inch folosit de sistemul de infotainment Uconnect 5 lansat inițial pe modell Fiat 500 electric.

La capitolul motorizări, Tipo Facelift va fi oferit cu noul motor 1.0 GSE cu trei cilindri ce oferă 100 CP, ce va înlocui actualul motor 1.4 de 95 CP. Pentru anumite piețe va exista și o motorizare diesel 1.6 de 95 sau 130 CP.

Via Fiat

Adaugati comentariu