Fiecare taximetrist primește 3.000 de euro. Care este motivul?

Studiu: taximetristii sunt considerați cei mai puțin amabili participanți la trafic

Fiecare taximetrist va primi un voucher de aproximativ 3.000 de euro. Este proiectul de lege propus de primarul Capitalei pentru a înnoi parcul auto din București, oraș care a primit avertisment de infringement de la Comisia Europeană.

Bucureștiul riscă amenzi uriașe dacă nu ia măsuri rapide împotriva poluării. „Nu doar de frică sumelor pe care ar urmă să le plătim, ci pentru viaţa şi sănătatea locuitorilor din Bucuresti sau a turiştilor, cred că trebuie să luăm foarte în serios, aşa cum am făcut-o şi în ultimii doi-trei ani, problema poluării şi să venim cu proiecte ţintite”, declară Gabriela Firea, care arată că un șofer de taxi parcurge chiar și 150 de kilometri într-o zi, exclusiv în oraș.

Primarul vrea să le ofere sprijin financiar taxmietriștilor care dețin autoturisme vechi, poluante și le oferă vouchere pentru achiziționarea unor mașini noi, cu norme de poluare Euro 6, non-diesel, hibride sau electrice. Proiectul poartă denumirea  „Rabla pentru taximetre”.

Taximetriștii au aruncat cu ouă în Piața Victoriei. Ce pedepse primesc?

Statisticile arată – conform declarațiilor Gabrielei Firea – că din 7.500 de taximetre care circulă în Capitală, 5.500 sunt foarte poluante.

Voucherele ar urma să se acorde începând cu 1 ianuarie și vor consta în echivalentul a 3.000 de euro la cursul BNR. Programul se adresează transportatorilor autorizați care dețin o autorizație taxi/un număr de autorizații taxi eliberate de Autoritatea de Autorizare din cadrul PPrimăriei Municipiului București. Ca să primească eco-voucher-ul, taximetristul trebuie să predea vehiculul său uzat.

Bonuri de ordine pentru a evita refuzul taximetriștilor

Eco-voucher-ul nu se poate transmite unei alte persoane și are un termen de valabilitate maxim de șase luni.

Adaugati comentariu