Finalistele Best Electric Car in Romania 2021: Mercedes-Benz EQA

EQA - autoexpert.ro

Mercedes-Benz aduce în finala Best Electric Car 2021 unul dintre cele mai noi modele electrice disponibile pe piața din România: EQA.

Lansat la începutul acestui an, Mercedes-Benz EQA este varianta electrică a modelului GLA. Noul EQA devine cel mai accesibil model din gama de SUV electrice, urmând să aibă debutul comercial în luna februarie. Pe piața din Germania, noul EQA are un preț de pornire de 47.540 euro. Modelul electric compact ar fi trebuit inițial lansat în 2020, dar pandemia a întârziat planurile companiei germane

EQA - autoexpert.ro

Mercedes-Benz EQA în finala Best Electric Car in Romania 2021

Noul model electric EQA preia designul general de la GLA, dar are o serie de elemente care o scot în evidență: grila închisă din partea frontală, banda LED ce leagă cele două stopuri din spate și jantele aerodinamice specifice.

EQA - autoexpert.ro

La interior, planșa de bord a primit indicatoare digitale specifice modelelor electrice, iar inserțiile sunt în culorile rose gold și albastru. Sistemul de climatizare folosește o pompă de căldură care utilizarea căldura reziduală de la trenul de rulare electric.

La lansare, noul Mercedes-Benz electric va fi disponibil în varianta EQA 250 ce folosește motorul electric de 140 kW (190 CP) și 375 Nm. EQA 250 poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 8.9 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 160 km/oră. Motorul electric este alimentat de o baterie de 66.5 kWh ce promite o autonomie de 420 kilometri. Mercedes-Benz anunță un consum mediu de 15.7 kWh/100 km. EQA se poate încărca la stații DC de până la 100 kW.

EQA - autoexpert.ro

Gama va fi mărită ulterior cu versiuni de până la 270 CP, iar clienții vor putea opta și pentru tracțiune integrală.

În cadrul competiției Best Electric Car in Romania, cititorii pot vota pentru Premiul de Popularitate una dintre cele șapte finaliste. Votați aici: bestelectriccar.ro

Adaugati comentariu