Finalistele Best Electric Car in Romania 2021: Skoda Enyaq iV

skoda-enyaq-iv-sportline-11-autoexpert.ro

Skoda aduce la Best Electric Car 2021 primul său SUV electric: Enyaq iV. Dezvoltat pe platforma MEB alături de Volkswagen ID.4 și Audi Q4 e-tron.

După ce Skoda a produs modelul de succes Citigo iV electric, epuizat rapid pe piața europeană, producătorul ceh și-a îndreptat atenția către un model electric de dimensiuni mari. Numit Enyaq iV, acesta a fost dezvoltat pe platforma MEB din cadrul grupului Volkswagen.

skoda-enyaq-iv-sportline-1-autoexpert.ro

Skoda Enyaq iV în finala Best Electric Car in Romania 2021

Enyaq iV măsoară 4.649 mm lungime, 1.879 mm lățime și 1.616 mm înălțime, fiind cu 50 mm mai scurtă, cu 3 mm mai lată și cu 39 mm mai scundă decât Kodiaq. Noul model are o prezență impozantă, iar portbagajul oferă un volum de 585 litri.

Cehii au profitat la maximum de modularitatea platformei „skatebord“. Drept urmare, Enyaq iV va fi disponibil în cinci variante de putere, cu trei baterii de capacități diferite, cu unul sau două motoare și propulsie pe puntea spate sau tracțiune integrală.

skoda-enyaq-iv-sportline-5-autoexpert.ro

Versiunea de bază disponibilă actualmente în România, Enyaq 60 iV, are un preț extrem de scăzut. Cei 38.820 de euro, sunt comparabili chiar cu ale suratelor cu motoare convenționale. Bateria de 62 kWh (capacitate netă 58 kWh), cuplată la un motor de 180 CP și 310 Nm, asigură o autonomie mixtă WLTP de 390 km.

Cea mai mare autonomie o are versiunea Enyaq 80 iV. Cu o baterie de 82 kWh capacitate brută (78 kWh utilizabili), aceasta poate parcurge până la 510 km în ciclu mixt WLTP. Prețul de pornire este de 45.124 euro.

În cadrul competiției Best Electric Car in Romania, cititorii pot vota pentru Premiul de Popularitate una dintre cele șapte finaliste. Votați aici: bestelectriccar.ro

Adaugati comentariu