Flotă verde – Aeroportul Heathrow din Londra va primi 200 de unități Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace

Pasagerii VIP care vor ateriza sau vor decola de pe aeroportul Heathrow vor avea acces la 200 de unități Jaguar I-Pace, conduse de șoferi angajați de aeroport. Totul se întâmplă în baza unui parteneriat semnat de Heathrow cu Jaguar Land Rover.

Flota verde de la aeroport devine astfel cea mai mare flotă cu emisii zero, condusă de șoferi profesioniști din Marea Britanie.

Parteneriatul semnat de Jaguar cu o companie care se ocupă de serviciile de transport puse la dispoziția aeroportului londonez au adus deja 50 de mașini la terminale. Contractul vizează livrarea a încă 150 în următoarele 12 luni.

Reprezentanții Heathrow susțin că flota electrică va efectua zilnic aproximativ 1000 de călătorii de la și către terminale, reducând astfel semnificativ consumul anual de combustibil utilizat la aeroport.

Jaguar I-Pace este primul model electric al constructorului britanic și primul SUV electric al lumii. Acesta beneficiază de aportul unei baterii litiu-ion de 90 kW, capabilă să ofere o autonomie de 480 de kilometri, conform ciclului WLTP.

Jaguar I-Pace, primul SUV electric, disponibil de la 78.000 de euro

“Ce am creat odată cu I-Pace este de-a dreptul revoluționar; o mașină de lux, cu tehnologie de ultimă oră, practică pentru utilizare zilnică, dar și pentru a ușura viața complicată a unui șofer de lux, care lucrează la aeroport”, susține șeful Jaguar Land Rover UK, Jeremy Hicks.

Heathrow va reduce cheltuilele și în ceea ce privește întreținerea vehiculelor sale, pentru că I-Pace are interval de revizie de aproape 35.000 de kilometri, depășind cu mult intervalul impus de programul de revizii al unei mașini cu propulsie convențională.

Rivalul lui Tesla Model X va ajunge pe șoselele din lumea întreagă începând cu luna iulie și își va aștepta viitorii rivali: Audi E-tron și Mercedes-Benz EQ C.

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top