Ford dă afară 12.000 de angajați din Europa. Care este motivul?

Ford

Aproximativ 12.000 de angajați de la uzinele Ford din Europa vor fi dați afară, deși constructorul anunță lansarea a noi modele. Unul dintre ele este chiar Puma, care se va construi la uzina de la Craiova.

Cele 12.000 de persoane care vor fi concediate reprezintă aproximativ 20% din forța de muncă a companiei în Europa. 51.000 de angajați are Ford în Europa. Restructurările fac parte din planul prin care compania încearcă să obțină profit și să reducă semnificativ costurile.

În afară de Puma, care se construiește la fabrica de la Craiova, Ford va introduce în gamă trei modele noi în următorii cinci ani. Nu se știe încă dacă restructurările vor viza și angajații de pe teritoriul țării noastre. Compania anunță că trei uzine din Rusia au încetat producția, în timp ce fabrici Franța și Țara Galilor sunt în proces de închidere. În Valencia, Spania, și Saarlouis, Germania, angajații vor lucra în mai puține schimburi.

Ford sub anchetă. Ce eroare uriașă a făcut constructorul american?

Până la sfârșitul anului viitor, constructorul auto american va deține doar 18 fabrici în Europa. La ora actuală, are 24.

“Alegerea angajaților care vor fi concediați și închiderea uzinelor sunt cele mai dificile decizii pe care le luăm, iar, în semn de respect, oferim sprijin pentru a reduce impactul”, promite Stuart Rowley, președinteleFord Europa.

 

Adaugati comentariu