Ford Focus RS este rechemat în service. Ajunge antigel în camera de ardere!

Test Ford Focus RS

Ford recheamă în service modelele Ford Focus RS construite în periada 2015 – 2017. Decizia vine după ce mai mulți proprietari s-au plâns, ani la rând, pe forumuri și în service-uri, că mașina mănâncă antigel și scoate fum alb.

Motorul EcoBoost de 2.3 litri, care se regăsește sub capota hot hatch-ului și care dezvoltă 350 de cai putere, are probleme serioase. Plângerile venite de la proprietari i-au pus la lucru pe inginerii de la Ford, care au descoperit că fumul alb scos “la rece” este provocat de consumul excesiv de antigel. La o inspecție, experții au mai descoperit un defect: din cauza supraîncălzirii, blocul motor se deformează, garnitura de chiulasă este ineficientă și apar astfel scurgeri care nu se pot observa la exterior. Ford nu a mai putut ascunde probleme și a decis să facă un recall.

Test Ford Focus RS

NU ESTE PRIMUL MODEL FORD RECHEMAT ÎN SERVICE ANUL ACESTA!

Dezastru la Ford: modelul care iese din producție B-Max are defect de fabricație

Astfel, toate unitățile produse în perioada 3 august 2015 și 6 iulie 2017 la uzina Saarlouis din Germania trebuie să treacă pe la service începând cu 31 ianuarie. Clienții sunt sfătuiți să sune dealer-ul local cât mai rapid. “La mașina ta, chiulasa poate produce o scurgere în camera de ardere. O astfel de scurgere poate produce un fum alb vizibil”, este explicația dată proprietarilor, care sunt anunțați că lucrarea durează mai puțin de două zile, dar, din cauza numărului mare de mașini programate la service, perioada s-ar putea prelungi. Orice reparație va fi executată gratuit.

Același motor EcoBoost de 2.3 litri, cu o configurație diferită, se regăsește și pe Ford Mustang.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top