Ford pregăteşte o mare surpriză săptămâna asta, iar zvonurile sunt în floare

Ford GT Performance race car - AEx

Cei de la Ford au anunţat oficial că vineri vor face un anunţ important în ceea ce priveşte divizia Performance. Majoritatea zvonurilor discută despre un automobil de competiţie derivat din supercar-ul GT.

Vineri, cei de la Ford vor organiza o conferinţă în mediul online în care vor face anunţul (la ora 14 a Marii Britanii, ora 14 în România). La această conferinţă căreia i se dă mare importanţă vor participa Bill Ford (executive chairman Ford), Mark Fields (CEO Ford) şi Raj Nair (vice preşedintele companiei). Lor li se vor alătura diverşi invitaţi speciali, pentru un eveniment ce se anunţă de anvergură şi care va fi transmis la nivel mondial.

Foarte multe detalii nu au fost oferite dar, dacă judecăm după alte zvonuri apărute anterior, dar şi după faptul că vineri este ziua de dinaintea startului oficial al Cursei de 24 de Ore de la Le Mans, se prea poate să fie vorba de lansarea unei versiuni de competiţii a mult apreciatului Ford GT.

Ford GT Performance race car - AEx

Zvonurile anterioare presupuneau că modelul de competiţie se va baza foarte mult pe versiunea de serie; concret, el va fi animat tot de o motorizare EcoBoost de 3,5 litri (care a echipat şi prototipul Riley-Ford Daytona, câştigătorul Cursei de 24 de Ore de la Daytona de anul acesta). Tot zvonurile amintesc de o nouă transmisie dezvoltată de către cei de la Ricardo şi de faptul că noul Ford GT de competiţie va folosi soluţia constructivă cu punte motoare spate.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top