Ford va rechema la service 1,3 milioane de maşini din gama Focus

Ford va rechema la service 1,3 milioane de maşini model Focus

Ford va rechema la service 1,3 milioane de maşini din gama Focus din cauza unei probleme la sistemul de alimentare care poate provoca oprirea motorului fără niciun avertisment.

Rechemarea, care acoperă modelele fabricate în perioada 2012-2018 cu motoare de doi litri şi 4 cilindri, vine după ce Autoritatea americană responsabilă pentru siguranţa rutieră (NHTSA) a prezentat plângerile proprietarilor de vehicule Ford, susține AP.

Dealerii vor reprograma computerul de bord şi vor înlocui valva sistemului de alimentare dacă va fi necesar.

Ford a dat asigurări că nu s-au înregistrat accidente sau răniri din cauza problemei. Rechemările la service vor începe în data de 10 decembrie.

Ford are mari probleme și cu motoarele pe benzină EcoBoost de 1.0 litri şi 1.6 litri. Compania şi-a propus să restituie sume importante clienţilor ale căror motoare s-au stricat după ce s-au supraîncălzit.

Problemele care apar la motoarele pe benzină EcoBoost de 1.0 şi 1,6 litri se manifestă prin supraîncălzire și în cele mai grave cazuri – motoare EcoBoost care au luat foc în timpul conducerii.

Concret – motoarele pe benzină EcoBoost de 1.0 litri au probleme cu supraîncălzirea, iar cele de 1,6 litri au produs incendii care au dus la dauna totală a mașinilor pe care erau folosite.

Unitățile EcoBoost care dotează modelele Focus, Kuga, C-MAX, Fiesta ST şi Transit Connect, sunt fabricate în mai multe fabrici pe care producătorul american le are în SUA sau în Europa.

Motorul de 1,6 litri este fabricat la uzina Ford Bridgend Engine Plant din Marea Britanie. Propulsorul de 1.0 litri este fabricat în Germania, la Koln, dar şi în România, la Craiova.

Conform unui material publicat de BBC, Ford va suporta costurile de reparații necesare remedierii problemelor apărute la motoarele EcoBoost.

Adaugati comentariu