Ford vorbește despre jantele din carbon de pe Shelby GT350R Mustang

Despre Shelby GT350R Mustang se spune că va fi prima mașină de serie care va folosi jante din fibră de carbon, o soluție ale cărei beneficii sunt lesne de înțeles, dar care vine cu un preț pe măsură.

A trecut prea puțin timp de la campania media Chevrolet care ironiza folosirea aluminiului în construcția camionetei Ford F-150 pentru a nu face o legătură cu aceste detalii suplimentare furnizate de Ford în legătură cu noile jante din fibră de carbon folosite de Shelby GT350R Mustang. Să urmeze încă o campanie din partea rivalilor mărcii?

Puțin probabil,  întrucât rezistența fibrei de carbon a fost dovedită în multe rânduri, fiind folosită chiar și la dezvoltarea arborilor cardanici pentru mașinile de performanță. În cazul Shelby GT350R Mustang, noile jante vor reduce semnificativ masa de sub suspensii, fiecare bucată cântărind aproximativ 8 kilomgrame, față de 15 cât cântărește o jantă clasică din aliaj.

Noile jante sunt produse de Ford împreună cu o companie din Australia pe nume Carbon Revolution și au trecut printr-un program de testare riguros pentru a se asigura că pot face față unor condiții severe de utilizare care implică și acțiunea razelor UV, căldura extremă, șocurile mecanice sau acțiunea diverșilor agenți chimici.

Jantele vin cu o protecție ceramică ce rezistă până la 900 de grade Celsius, precum și alte tratamente păstrate secrete care mențin aspectul negru lucios și după expunerea la materialele corozive antiderapante sau la razele UV. De altfel, înainte de a părăsi porțile fabricii, fiecare jantă trece printr-un proces de verificare ce cuprinde 61 de teste și vizează 246.000 de puncte pentru a se asigura că toți parametri se află la nivelul optim.

Adaugati comentariu