Formula 1: Marele Premiu al Japoniei a fost anulat

Calendarul 2021 pentru Formula 1 va suferi o serie de modificări pentru finalul sezonului după ce organizatorii Marelui Premiu al Japonei au anunțat că vor anula cursa pentru al doilea an consecutiv.

Cursa de Formula 1 din Japonia a fost anulată pentru al doilea an consecutiv. Organizatorii spun că au luat această decizie din cauza complexităților create de pandemia de Covid19. Anul trecut cursa a fost anulată din același motiv, iar în 2021 ar fi trebuit să aibă loc în 10 octombrie ca parte a trei weekenduri consecutive de cursă alături de Marele Premiu al Rusiei și Marele Premiu al Turciei.

Japonia anulează cursa de Formula 1

Oficialii Formula 1 au spus: „În urma discuțiilor în curs cu promotorul și autoritățile din Japonia, guvernul japonez a luat decizia de a anula cursa în acest sezon din cauza complexității pandemiei din țară. Formula 1 lucrează acum la detaliile calendarului revizuit și va anunța detaliile finale în următoarele săptămâni. Formula 1 a dovedit anul acesta și în 2020 că ne putem adapta și găsi soluții la incertitudinile în curs și că suntem entuziasmați de nivelul de interes pentru a găzdui evenimente de Formula 1 anul acesta și nu numai.”

Anterior, organizatorii cursei din Singapore au anunțat că vor anula evenimentul, iar Formula 1 a înlocuit Marele Premiu din Singapore cu Marele Premiu al Turciei. Acum, pentru a nu micșora numărul de curse din calendar, cel mai probabil vom vedea două curse în Statele Unite ale Americii, pe circuitul texan de la Austin.

Via Formula 1

Adaugati comentariu