Formula 1: Marele Premiu al orașului Las Vegas în nocturnă din sezonul 2023

Formula 1 va adăuga un nou Mare Premiu disputat în Statele Unite ale Americii din sezonul 2023: cursa se va disputa pe un circuit urban găzduit în nocturnă de orașul Las Vegas.

Formula 1 adaugă o nouă etapă pentru sezonul 2023. Monoposturile de F1 vor merge din nou în America pentru o cursă care se anunță spectaculoasă: Marele Premiu al orașului Las Vegas. Aceasta se va defășura în nocturnă, în seara de sâmbătă a weekendului, pe un circuit stradal ce include celebrul bulevard The Strip din orașul american.

Formula 1 se întoarce la Las Vegas în 2023

Noua cursă va fi introdusă în calendarul sezonului 2023 în luna noiembrie, fiind al treilea Mare Premiu ce se dispută în SUA, după cele de la Miami și Austin. Celebrul oraș Las Vegas, Nevada, a mai găzduit curse de Formula 1 în 1981 și 1982. Las Vegas este renumit pentru hotelurile sale faimoase, precum și pentru industria casino-urilor.

Circuitul urban va avea 14 viraje și o lungime de 6.12 kilometri, iar viteza maximă ce se poate atinge este de aproximativ 340 km/oră. Cursa de la Las Vegas va avea peste 50 de tururi. Circuitul va avea trei linii drepte, o secvență virajată de mare viteză și o singură șicană.

Via Formula 1

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top