Fostul pilot de Formula 1 Alex Zanardi a suferit un grav accident în timpul unei curse de biciclete

Alex Zanardi

Fostul pilot de Formula 1 Alex Zanardi a fost implicat într-un grav accident în timp ce concura într-o cursă de biciclete de mână. Pilotul italian se află în comă indusă după o operație de trei ore.

Pilotul Alex Zanardi a fost accidentat grav în timpul unei curse de biciclete de mână ce s-a desfășurat în weekend în Italia.

În timpul cursei, Zanardi a pierdut controlul bicicletei sale de mână și a intrat în coliziune cu un camion. Fostul pilot de Formula 1, care și-a pierdut ambele picioare într-un accident petrecut în cursa de Indycar din 2001, a suferit leziuni grave la nivelul capului.

Alex Zanardi (3)

Transportat cu elicopterul la spitalul din Siena, a fost operat timp de trei ore, iar medicii l-au plasat în comă indusă. Prognosticul medicilor este rezervat, starea lui fiind critică, dar stabilă.

Medicii nu se pot pronunța încă în ceea ce privește starea neurologică, aceasta putând fi evaluată doar după trezirea din comă.

Alex Zanardi

Alex Zanardi are 53 de ani și a fost pilot de Formula 1 între anii 1991 și 1993 și apoi a obținut rezultate excelente în Indycar-ul american. A trecut printr-un accident grav în 2001 în urma căruia și-a pierdut ambele picioare. Zanardi s-a recuperat în urma acestui accident și a devenit un sportiv medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice în cursele de bicicletă de mână. Zanardi a revenit în motorsport, concurând în DTM cu un automobil special adaptat.

via motorsport.com

Adaugati comentariu