Fostul șef Volkswagen, Martin Winterkorn, va despăgubi grupul german cu 10 mil. euro

Fostul șef al grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, a fost de acord să plătească constructorului auto aproximativ 10 milioane de euro ca despăgubiri pentru implicarea sa în scandalul Dieselgate.
Martin Winterkorn Dieselgate Volkswagen

Efectele scandalului Dieselgate, cel în care grupul Volkswagen a fost acuzat că a înșelat la testele de emisii ale mașinilor sale, se facă încă simțite. Directorulul executiv care conducea compania în 2015 a fost de acord să plătească despăgubiri de aproximativ 10 milioane de euro fostului său angajator. Cel puțin asta susțin jurnaliștii de la Business Insider.

Citând un proiect de contract între Volkswagen și mai mulți foști șefi ai grupului german care au fost implicați în înșelătoria din 2015, publicația citată menționează că semnarea acordului ar putea avea loc în această săptămână.

Totodată, conform Reuters, consiliul de supraveghere al grupului a programat o întâlnire în acest weekend pentru a discuta acordul. Ulterior, în luna iulie, adunarea generală a acționarilor ar trebui să parafeze înțelegerea.

Deși atât Business Insider cât și Reuters au încercat să ia legătura cu reprezentanții Volkswagen și cu cei ai lui Martin Winterkorn, aceștia au refuzat să facă alte comentarii.

Scandalul Dieselgate încă afectează grupul Volkswagen

Este deja cunoscut faptul că grupul german a încheiat în luna martie a acestui an o anchetă de amploare în cazul Dieselgate, aceasta ducând la concluzia că Winterkorn nu și-a îndeplinit rolul de șef al companiei astfel încât scandalul să nu aibă loc. Conform LifeNews.ro, tot atunci, oficialii de acum ai Volkswagen au declarat că vor solicita despăgubiri celor implicați.

Compania Volkswagen AG a recunoscut în 2015 că a folosit un software ilegal pentru a înșela testele de emisii pentru motoare diesel. Scandalul a costat grupul german mai mult de 32 de miliarde de euro. Martin Winterkorn a demisionat din funcția de CEO al companiei pe 23 septembrie 2015, la o săptămână după izbucnirea scandalului.

– 15 șefi ai grupului Volkswagen, acuzați de legături cu scandalul Dieselgate
– Volkswagen primește o nouă lovitură în scandalul dieselgate, acum în Germania

Adaugati comentariu