Volkswagen primește o nouă lovitură în scandalul dieselgate, acum în Germania

volkswagen_coronavirus_animație autoexpert.ro

O instanță civilă din Germania a admis azică VW trebuie să plătească compensații proprietarilor de vehicule cu motoare diesel cu emisii trucate, ceea ce reprezintă o nouă lovitură pentru constructorul german la cini ani de la izbucnirea scandalului emisiilor în SUA.

Foto:VW

Hotărârea celei mai înalte instanțe civile din Germania, care permite proprietarilor să returneze vehiculele pentru o rambursare parțială a prețului de achiziție, servește ca model pentru aproape 60 000 de procese care se află în desfășurare în alte instanțe judecătorești din Germania.

Foști și actuali directori ai Volkswagen, puși sub acuzare în Dieselgate: Ei ar fi manipulat bursa

Volkswagen a admis în septembrie 2015 că a înșelat la testele de emisii pentru unele motoare diesel, ceea ce a declanșat un scandal care l-a costat pe producător peste 30 miliarde euro, în amenzi și răscumpărări ale unor vehicule, cele mai multe în SUA.

Volkswagen primește o nouă lovitură în scandalul dieselgate
Mașinile Volkswagen „răscumpărate” – Deșertul Mojave

 

Autoritățile americane au interzis utilizarea automobilelor afectate după ce a fost descoperit că un software genera datele false, declanșând valul de cererile pentru răscumpărare din partea proprietarilor și a compensațiilor.

Clienții afectați de Dieselgate își iau banii înapoi! Ce despăgubiri plătește Volkswagen?

Dar în Europa vehiculele au continuat să circule, Volkswagen argumentând că cererea de compensații nu este meritată. Autoritățile europene au forțat în schimb compania să își actualizeze software-ul de control al motoarelor și au amendat VW pentru fraudă și vicii administrative.

Volkswagen a declarat luni că va lua legătura cu utilizatorii pentru un acord prin care aceștia să păstreze mașinile în schimbul unei plăți compensatorii.

Constructorul nu a oferit cifre estimative asupra efectelor deciziei curții federale germane, Bundesgerichtshof (BGH).

Volkswagen își cere scuze pentru o reclamă rasistă

Acțiunile Volkswagen au scăzut deja în această dimineață cu 0,5%. Judecătorul președinte al BGH a indicat încă de la începutul acestei luni că se întrevede posibilitatea unor compensații.

Sursa: Reuters

Citește și:

Dieselgate: De ce sunt furioşi parlamentarii europeni

În urmă cu 70 de ani VW redevemea administrat de germani

Adaugati comentariu