Volkswagen a admis că reclama era rasistă și își cere scuze

"We are Volkswagen - Thanks for keeping your social distance"

Reuters: Volkswagen a retras joi reclama postată pe contul său oficial de Instagram pentru noul Golf despre care a adims că a fost rasist și insulător, spunând că va investiga cum a apărut și că vor fi consecințe.

Foto: arhiva

Compania germană, care a avut reputația șifonată în ultimii cinci ani după ce a admis că a trișat în testele pentru emisiile diesel, a declarat că nu tolerează nicio formă de rasism.

Reclama de pe Instagram arată o mână mare, albă care pare că împinge o persoană de culoare din fața unui nou și strălucitor Golf auriu parcat pe stradă.

VW acuzat de rasism

Televiziunea Germană a spus că gestul ar putea fi interpretat ca unul „al puterii albe” în timp ce literele care apar pe ecran, la final, reprezintă un slogan rasis în argoul german.

„Înțelegem indignarea publică. Și noi suntem oripilați. Filmul este o insulă la întregul progres al mișcărilor pentru drepturi civile. Este o insulă pentru orice persoană decentă” au scris ei.

Acum 70 de ani Volkswagen redevenea administrat de germani

„Noi, la Volkswagen suntem conștienți de originea istorică și de vina companiei pe timpul regimului nazist. De aceea respingem și ne opunem oricîrei forme de ură, propagandă și discriminare.”

Fondată la ordinele lui Adolf HItler cu scopul de a construi „mașina poporului„ VW a beneficiat de forță de muncă silnică ca să sprijine efortului nazist de război.

Un purtător de cuvânt a spus că în mod obișnuit agențiile produc campaniile de marketing și că se investighează unde a apărut greșeala. Când se va afla, totul va fi făcut public.

Citește și:

Cine va primi compensaţii de peste 6.000 de euro de la Volkswagen

Scandalul Dieselgate: Volkswagen, acord de peste 800 milioane de euro

 

Adaugati comentariu