VW a fost recent criticată și acuzată de rasism în urma unei reclame publicate pe Instagram. Cum răspunde Volkswagen acestor acuzații?

Foto:Insta
Grav criticat în urma postării pe Instagram a unui spot comercial pentru noul Golf, Volkswagen și-a cerut scuze pentru acest video.

O reclamă neinspirată

Scurta secvență, care a declanșat o puternică reacție pe rețelele de socializare, arată o persoană de culoare care este împinsă de o mână uriașă albă și apoi pusă pe sus pe trotuar.
„Fără nicio îndoială: filmul este o greșeală și este lipsit de gust” a declarta joi un oficial al companiei din Wolfsburg.
Este de înțeles că un astfel de clip poate ofensa și poate declanșa supărare pentru mulț privitori. „Ne ditanțăm de acesta și ne cerem scuze pentru el. Vom explica ce s-a întâmplat – și vor fi consecințe.”
Pe de altă parte, spre finalul clipului comercial al noului model Golf, este și o secvență de litere care sugerează cuvântul „Negro”.
„În ciuda trecutului companiei noastre, Volkswagen se poziționează împotriva oricăror forme de rasism, xenofobie și discriminare” spune oficialul, citat de autobild.de. Clipul a fost de asemenea văzut și pe Twitter.

Primele reacții ale VW criticate

O primă încercare de a-și cere scuze a fost publicată pe Instagram. „Așa cum vă imaginați, suntem surprinși și șocați că story-ul nostru de pe Instagram poate fi atât de greșit interpretat.” a scris VW.
Acest răspuns a fost și el criticat. Un utilizator a scris „Deci totul este doar imaginație și neînțelegere? Îmi pare rău, dar nu ne putem imagina rasismul.” VW și-a explicat apoi scuzele.
Compania a empatizat: „Multe inițiative din cadrul companiei și din cadrul forței noastre de muncă la nivel global promovează diversitatea, integrarea și cooperarea fără prejudecăți.”

Citește și: