Clienții afectați de Dieselgate își iau banii înapoi! Ce despăgubiri plătește Volkswagen?

motorină

Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri uriașe clienților care au avut de suferit în urma scandalului Dieselgate. Un tribunal din Praga a condamnat constructorul german la plata a aproximativ 20 de milioane de euro.

Sunt banii pe care îi vor încasa 2.435 de posesori de modele Volkswagen și Skoda din Cehia, anunță Reuters, care preia informațiile publicate de site-ul ceh www.seznamzpravy.cz. Decizia nu este însă, definitivă, așa că nemții și-au anunțat deja intențiile de a o contesta. “Considerăm că această decizie este una injustă și vom face apel”, anunță nemții.

Unde a depozitat Volkswagen mașinile diesel returnate de clienți?

Instanța cehă a decis în favoarea organizației Safe Diesel, care a apărat drepturile clienților. Este pentru prima dată în Europa când compania Volkswagen este obligată să plătească daune. Până la această oră, doar clienții din Statele Unite câștigaseră războiul cu producătorul german, forțat să îi despăgubească.

“Este o decizie fără precedent în acest domeniu în Europa. Am reușit să obținem o compensație la nivelul celei din Statele Unite”, anunță avocatul care a reprezentat Safe Diesel în proces, Frantisek Honsa.

Încă o lovitură pentru Volkswagen. Ce se întâmplă cu un fost șef?

Reprezentanții Safe Diesel susțin că peste 165.000 de mașini din Cehia sunt echipate cu dispozitive de trucare a testelor de emisii.

În Septembrie 2015, Volkswagen a recunoscut trucarea testelor de emisii. Pentru utilizarea soft-ului ilegal la 11 milioane de mașini comercializate la nivel global, compania a fost condamnată la plata unei amenzi în valoare de 27 de miliarde de euro (31 de miliarde de dolari).

Adaugati comentariu