Unde a depozitat Volkswagen mașinile diesel returnate de clienți?

Diesel Volkswagen Mojave (8)

Imagini incredibile fac înconjurul lumii. Forțată de deciziile judecătorești în urma scandalului Dieselgate, compania Volkswagen a cumpărat 350.000 de mașini cu propulsie diesel de la clienți pentru 7,4 miliarde de dolari. Toate au fost depozitate în 37 de locații de pe teritoriul Statelor Unite.

Volkswagen a adunat toate mașinile recumpărate de la clienți în deșertul Mojave din California, pe un fost teren de fotbal de lângă Detroit, pe terenul unei foste mori de hârtie din Minnesota și în alte peste 30 de locații din SUA.

Diesel Volkswagen Mojave (4)

Test drive Volkswagen T-Cross 1.0 95CP – Polo se crede Touareg

“Aceste vehicule sunt depozitate aici și întreținute astfel încât funcționalitatea și calitatea lor să fie asigurate pe termen lung, pentru ca acestea să se reîntoarcă pe piață sau să fie exportate atunci când Statele Unite vor aproba reglementările corespunzătoare referitoare la emisii”, explică Jeannine Ginivan, purtător de cuvânt al companiei Volkswagen.

Planul inițial viza scoaterea definitivă din circulație a tuturor vehiculelor recumpărate și casarea acestora. Numărul lor se ridică la aproximativ jumătate de milion. Dar Volkswagen intenționează să revândă mașinile considerate neconforme la ora actuală.

Diesel Volkswagen Mojave (3)

Presa germană: Volkswagen a vândut mașini pre-serie ca mașini rulate!

În urma deciziei instanței judecătorești, Volkswagen achiziționase 335.000 de vehicule cu propulsie diesel de la clienți, revânduse 13.000 și casase 28.000. La sfârșitul anului trecut, Volkswagen depozita 294.000 de mașini pe teritoriul Statelor Unite, dar numărul acestora este în continuă creștere.

Compania trebuie să cumpere de la clienți sau să repare, până la sfârșitul acestei luni, 85% dintre mașinile cu probleme, pentru a evita amenzi și mai mari decât cele deja plătite. În februarie, bifase 83% dintre acestea.

Diesel Volkswagen Mojave (7)

Mașinile diesel, interzise oficial

Dieselgate a izbucnit în septembrie 2015, după ce Volkswagen montase dispozitive de trucare a testelor de emisii la 11 milioane de vehicule la nivel global. În aprilie 2017, compania a fost condamnată la plata unor amenzi penale și civile în valoare de 4,3 miliarde de dolari. Despăgubirile achitate de constructorul german către proprietari, dealeri și organizații de protecție a mediului se ridică la 17,5 miliarde de dolari, iar scandalul este departe de a se fi încheiat în Germania și în alte state din lumea întreagă.

Sursă foto: REUTERS.

Adaugati comentariu