Frankfurt Live: acestea sunt fabuloasele concepte de la standul BMW

BMW Z4

BMW Concept 8 Series

Al doilea concept BMW prefațează viitoarea Seria 8 Coupe, ce va fi prezentată în forma finală în 2018. Modelul de serie va reactiva legendara Serie 8 în gama de modele BMW, oferind o combinație unică între dinamica extremă și luxul suprem.

Interacţiunea dintre capota lungă şi linia cursivă a acoperişului aduce alura dinamică spre flancurile automobilului, în timp ce liniile ascuţite, curbate peste volumele întinse, reprezintă o promisiune vizuală a experienţei de condus eclatante. Imaginea dinamică este subliniată de grila mare a radiatorului, farurile laser duble extrem de subţiri şi prizele largi de aer. Cei doi „rinichi” sunt foarte coborâţi spre şosea şi se întind mult în partea frontală, fiind uniți printr-un ornament cromat de legătură.

BMW Seria 8

În spate, privirea este atrasă de aripile evazate și de eleronul proeminent perfect integrat în capacul portbagajului. Stopurile subţiri şi plate full LED se extind mult în părţile laterale ale maşinii şi oferă o conexiune între spate şi flancuri. Luminile în sine au forma unor lame L și sunt retroiluminate, accentuând lăţimea automobilului. Sportivitatea și modernitatea designului sunt accentuate de nuanța exclusivă Barcelona Grey Liquid – un albastru gri cu pigmenţi cu grad ridicat de irizare.

BMW Seria 8

Interiorul se concentrează pe esenţial: misiunea condusului. Aerul dinamic este amplificat de conexiunea fluidă dintre consola centrală şi panoul de bord, de consola centrală ridicată şi panoul de instrumente digital coborât. Scaunele sport îmbină pielea fină cu materialele ultra-ușoare, „scoica” din fibră de carbon oferind structura de bază. Volanul continuă aceeași temă, cu braţele sale din aluminiu şlefuit manual şi clapetele integrate de schimbare a treptelor de viteză, anodizate în roşu.

Pielea Merino în culori Dark Brown şi Fjord White conferă interiorului o ambianţă de înaltă clasă, completată de un schimbător de viteze faţetat şi un controler iDrive realizat din sticlă Swarovski cu aspect de cuarţ fumuriu.

BMW Seria 8

Poziționat deasupra actualului BMW Seria 7, noul coupe Seria 8 va sosi în 2018 și va prelua de la acesta platforma tehnică și motorizările turbo pe benzină. Principalul rival va fi Mercedes Clasa S Coupe și nu Mercedes-AMG GT, noul BMW Seria 8 fiind un granturismo sportiv și luxos, cu o lungime de aproximativ 5,01 m.

Noul Seria 8 va dispune standard de tracțiune spate, sistemul 4×4 xDrive urmând să fie oferit, de asemenea, pe anumite versiuni. Transmisia automată cu opt trepte furnizată de ZF va fi standard la nivelul întregii game.

A fost, de asemenea, reconfirmată și versiunea super-sportivă M8, prezentată cu ocazia cursei de 24 de ore de la Nurburgring și care primește prize de aer mai mari, frâne modificate, eșapament cu patru țevi și, evident, un motor corespunzător.

Adaugati comentariu