Frankfurt Live: acestea sunt fabuloasele concepte de la standul BMW

BMW Z4

Harnici prin definiție, bavarezii au deschis șirul conferințelor de presă la ora 08.30. Nu-mi pare rău, însă, că m-am trezit cu noaptea-n cap, pentru că la standul BMW am avut parte de concepte care în realitate arată chiar și mai spectaculos decât în fotografiile de presă. Iată-le, în cele ce urmează.

BMW Concept X7 iPerformance

Avem în față un preambul la viitorul model de serie X7, care va debuta în 2018, atacându-l frontal pe marele Mercedes GLS. Sub capota conceptului BMW lucrează un motor plug-in hybrid, ce folosește tehnologia eDrive în combinație cu un motor TwinPower Turbo. Zona frontală este, de departe, cea mai spectaculoasă, fiind dominată de o grilă enormă, flancată de blocurile optice filiforme, cu tehnologie laser. Atât zona frontală, cât și hayonul sunt aproape verticale, creând o siluetă extrem de robustă, atipică produselor companiei bavareze. Latura dinamică este însă asigurată de jantele de 23 inch, de prizele și difuzoarele de aer verticale și de nuanța Manhattan metalizat a conceptului.

BMW X7 iPerformance

La interior, cele șase scaune așezate pe trei rânduri oferă un spațiu uriaș, fără egal în gama BMW, accentuat de nuanța deschisă Smoke White a tapițeriei și de plafonul vitrat brăzdat de fascicule laser. Prinderea scaunelor în podea este realizată folosind o simplă bară subțire, fapt care asigură o mare libertate de mișcare a picioarelor pasagerilor din spate. Finisajele din lemn de frasin și aluminiu desăvârșesc eleganța interiorului. Bordul simplu beneficiază de prezența a două display-uri: unul de 12,3 inch care înlocuiește clasicele cadrane de bord, altul central, tactil, ambele foarte apropiate unul de celălalt, completându-se reciproc.

BMW X7 iPerformance

Anumite elemente, precum maneta schimbătorului de viteze, controller-ul sistemului iDrive și butoanele de pe volan sunt îmbrăcate în cristal iluminat din spate. Și pasagerii de pe al doilea rând primesc display-uri tactile, prin care por reda melodii pe sistemul de sunet al mașinii, pot schimba informații cu ceilalți călători sau pot introduce adrese în sistemul de navigație. Mai multe informații despre BMW Concept X7 iPerformance găsiți aici.

BMW X7 iPerformance (24)

Adaugati comentariu