Geely Preface: sedan compact bazat pe platforma Volvo CMA

Prezentat inițial sub forma unui concept dezvăluit anul trecut la Salonul Auto de la Shanghai, sedanul Geely Preface a fost acum prezentat în versiunea de serie.

Geely Preface este un sedan compact ce folosește platforma modulară CMA (compact modular archtecture) dezvoltată înmpreună cu Volvo. Platforma CMA este folosită și pentru modele ca Volvo XC40, Polestar 2 sau diverse modele Lynk&Co.

Primele imagini oficiale publicate de marca chineză Geely ne arată doar exteriorul sedanului Preface. Debutul comercial va avea loc la finalul anului 2020.

Modelul Preface are linii de design în stil european, proporțiile fiind similare cu cele ale modelelor Volvo, având o lungime de 4.79 m. Partea frontală se remarcă prin grila Cosmos specifică mărcii Geely.

Nu au fost anunțate detalii tehnice despre motorizări, dar cel mai probabil sedanul chinezesc va folosi un motor 2.0 turbo pe benzină. Vor exista și versiuni electrificate.

După lansarea pe piața din China, modelul Preface va fi disponibil și pe alte piețe. Sedanul este asamblat la uzina Geely Hangzhou Bay din China.

Platforma CMA a mai fost folosită de marca chineză și pentru conceptul SUV Coupe cu nume de cod FY11 ce a fost prezentat la începutul anului trecut. SUV-ul coupe nu a primit încă o versiune de serie.

Via automotorundsport

Adaugati comentariu