Primele exemplare Polestar 2 au sosit în Europa

Polestar, divizia de performanță a mărcii Volvo, a adus prima serie de modele Polestar 2 în Europa. Livrările încep în luna august pentru clienții din Norvegia și Suedia.

Polestar a început producția modelului electric Polestar 2 din luna martie. Noul model va rivaliza direct cu Tesla Model 3, iar primele exemplare Polestar 2 au sosit deja în Europa în portul belgian Zeebrugge.

Volvo produce modelele Polestar 2 la uzina Luqiao din China. CEO-ul Polestar, Thomas Ingenlath a spus că producția a început în condiții speciale, fiind acordată o atenție sporită la sanătatea și siguranța angajaților.

Volvo și Polestar aparțin grupului chinez Geely. Primele exemplare aduse în Europa sunt destinate clienților din Suedia și Norvegia, iar primele livrări vor avea loc în luna august. Ulterior, vor fi livrate și unitățile destinate piețelor din Belgia, Germania, Olanda, Marea Britanie și Elveția.

Polestar 2 este un model full-electric propulsat de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Împreună, cele două motoare electrice au o putere de 300 kW (408 CP), iar cuplul maxim oferit este de 660 Nm.

Pentru a alimenta cele două motoare cu energie electrice, modelul folosește o baterie de 78 kWh, ce oferă o autonomie oficială de 500 km, măsurată conform standardului WLTP.

via Polestar

Adaugati comentariu