General Motors țintește către o gamă exclusiv electrică până în 2035

GM-electric-autoexpert.ro

Gigantul american General Motors anunță o schimbare radicală, urmând să renunțe la motorizările pe benzină și diesel până în anul 2035. Americanii vor o gamă de modele exclusiv electrice.

După ce a trecut printr-o schimbare de identitate vizuală, compania americană General Motors anunță că vrea să devină neutră din punctul de vedere al emisiilor poluante până în anul 2040.

General Motors – modele exclusiv electrice până în 2035

Pentru a atinge acest obiectiv, GM țintește către o gamă de modele exclusiv electrice până în anul 2035. Primul pas va fi elecrificarea a 40% din gama de modele până în anul 2025. Compania plănuiește lansarea a 30 de modele electrice sub diverse branduri din portofoliul său.

GM-electric-autoexpert.ro

Anunțul GM vine după ce președintele american Joe Biden a cerut înlocuirea flotei de mașini folosită de administrația SUA cu automobile electrice.

General Motors va renunța astfel la motorizările benzină și diesel până în 2035, anunțând investiții de 27 miliarde dolari în următorii cinci ani pentru dezvoltarea de vehicule electrice. Acestea includ dezvoltarea tehhnologiei GM Ultium din domeniul bateriilor și upgradarea uzinelor din Michigan și Tennessee pentru construcția de automobile electrice.

General Motors a lansat de curând o generație complet nouă a modelului GMC Hummer, ce folosește tehnologia Ultium.

Noul Hummer electric

Via Reuters

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top