Așa va arăta generația a cincea Kia Sportage

Generatia a cincea Kia Sportage autoexpert.ro

Kia a dezvăluit în detaliu designul viitorului SUV compact. După ce ne-au oferit frânturi, teasere și alte informații disparate, acum coreenii ne prezintă primele fotografii oficiale cu generația a cincea Kia Sportage.  

O așteptăm pe piață în ultima perioadă a anului 2021. Până atunci, însă, iat-o în fotografii oficiale. Generația a cincea Kia Sportage adoptă limbajul de design ”Opposites United” care și-a făcut debutul pe electrica EV6.

Generatia a cincea Kia Sportage autoexpert.ro

”Când vezi noul Sportage pe viu, cu atitudinea sa elegantă, dar puternică, și când intri în habitaclul plin de detalii și de materiale de primă clasă, vei înțelege că ne-am atins scopurile și am setat noi standarde. În noul Sportage, credem că poți întrevedea viitoarele modele Kia”, spune Karim Habib, șeful departamentului de design.

Generația a cincea Kia Sportage: aspectul

Designul noii generații este opera centrelor din Coreea, Germania, Statele Unite și China, care au conlucrat strâns. Zona frontală este dominată de grila neagră, extinsă pe toată lățimea mașinii. Aceasta nu a renunțat la semnătura consacrată Tiger Nose. Au apărut lumini de zi cu formă de bumerang, care sunt unite cu farurile prin luminile semnalizării. În contrast cu aceste detalii, bara de protecție are un design simplu.

Generatia a cincea Kia Sportage autoexpert.ro

În premieră, plafonul este negru, indiferent de culoarea caroseriei. Linia geamurilor laterale se îngustează mult spre spate. Plafonul descendent se termină cu un eleron pronunțat deasupra lunetei înclinate. Stopurile ascuțite au semnătură luminoasă complexă și sunt unite de o bandă luminoasă îngustă.

Generatia a cincea Kia Sportage autoexpert.ro

➡ Citește aici testul cu Kia Sorento hibrid 💡

La interior, cele două ecrane sunt găzduite de același panou curbat. Pe tunelul central înalt și finisat în negru lucios, se află suporturi pentru pahare, diferite butoane pentru reglaje și comenzile soft touch ale cutiei de viteze. Gurile de ventilație din bord au un aspect elaborat, asortat cu mânerele ușilor și cu elementele exterioare. Kia spune că sunt disponibile inclusiv culori ”vibrante” pentru interior.

Va fi oferită și o echipare X-Line, cu bare de protecție și ornamente laterale schimbate, cu bare de plafon și cu interior ”verde salvie” sau negru, la alegere.

L.E.: Fotografiile de mai sus prezintă versiunea globală a modelului. În premieră, în cele aproape 3 decenii de viață, Sportage va avea o versiune diferită pentru Europa. Aceasta va fi prezentată în septembrie și va avea unele modificări estetice și reglaje diferite ale suspensiei.

via Kia

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top