Genesis GV60 este primul SUV electric al mărcii premium din Coreea

Genesis GV60

Genesis, brandul premium deținut de Hyundai, a lansat primul său SUV full electric numit GV60.

Genesis, o marcă care până de curând era cunoscută doar publicului american, și-a făcut debutul și pe anumite piețe europene. Genesis aparține grupului Hyundai, iar cel mai nou model în gama sa este GV60, un crossover full electric.

Genesis GV60

Genesis GV60 – SUV electric premium

Este al treilea model declinat pe platforma E-GMP a grupului coreean după Hyundai Ioniq 5 și Kia EV6. Folosește arhitectura la 800V ceea ce permite încărcări ultrarapide la 350kW și poate găzdui unul sau două motoare electrice și baterii de diverse capacități.

În gama Genesis, noul model GV60 va fi încadrat sub actualul SUV GV80. Brandul premium mai are în gamă și o versiune electrică a sedanului G80.

Genesis GV60

Cu un design specific mărcii, noul model electric GV60 este caracterizat de proporții specifice unui SUV-coupe, iar în loc de oglinzi retrovizoare clasice folosește camere video. Este al treilea model electrice ce adoptă acest sistem după Audi e-tron și Honda e. Designul interior este simplu și curat, un element specific fiind sfera de cristal folosită pentru comanda cutiei de viteze automate.

Genesis GV60

Genesis nu a publicat detalii tehnice complete pentru GV60, dar modelul va prelua cu siguranță datele tehnice de la Ioniq5 și Kia EV6. Vom vedea, cel mai probabil, versiuni cu baterii de 58 kWh sau 77.8 kWh cu unul sau două motoare electrice.

Genesis GV60

Genesis GV60 va face parte din oferta europeană de anul viitor, dar modelul este oferit doar pe anumite piețe din Europa.

Via Genesis

Adaugati comentariu